Concurs de creații artistice organizat de Centrul Cultural Zrenianin

Gânduri și sentimente exprimate în cuvinte și imagini

La sfârșitul lunii martie, Centrul Cultural Zrenjanin a anunțat un concurs electronic de literatură și artă destinat elevilor din școlile elementare, pe tema iubirii, prieteniei, solidarității și umanității.
Concursul a fost anunțat pentru copiii de vârstă școlară primară inferioară și superioară în domeniul creației literare și artistice, fiind deschis până pe 30 aprilie. 109 de elevi ale claselor inferioare și 68 de elevi din clasele superioare au solicitat la concursul de artă și și-au depus lucrările cu un număr de 177, în timp ce 27 de elevi de la cursur inferior și 43 de elevi de la cursul superior cu un număr de 70 de lucrări au solicitat la concursului literar. Cererile au venit din toată Serbia dar sa primit lucrări și din Macedonia și Republika Srpska.
Săptămâna aceasta, s-au luat decizii cu privire la cei mai de succes participanți la competiția electronică a Centrului Cultural din Zrenjanin.
Juriul a luat o decizie cu privire la lucrări ale elevilor, iar la începutul lunii iunie, vom organiza o expoziție și o seară literară, la care se vor decerna premiile. Participanți vor primi premii atât pentru partea literară, cât și pentru cea artistică, sub forma unei excursii scurte – un weekend în Aquapark Jagodina (premiul întâi), o excursie de o zi la Aquapark Petroland în Backi Petrovac (premiul al doilea) și cărți (premiul al treilea).
Copiii din clasa I până la a opta a școlii generale, pentru prima dată, se aflau în circumstanțele unei stări de urgență, timpul lor era organizat diferit în raport cu rutinele obișnuite, precum și cu procesul de socializare în sine. Cu siguranță poartă anumite viziuni și experiențe ale realității în felul lor unic, clar și de înțeles. Elevii au împărtășit noi gânduri și sentimente exprimate în cuvinte și imagini…

M. V.