Corul mixt al Asociației pentru Artă și Cultură Românească „Vichentie Petrovici-Bocăluț”

Numeroase premii cucerite la mai multe festivaluri

Corul mixt din Torac a cucerit în ultimii ani numeroase premii la mai multe festivaluri de la noi și din străinătate, iar după pauza de vară își continuă activitatea fructuoasă și la sfârșitul acestui an. Putem spune că în cadrul Asociației pentru Artă și Cultură Românească „Vichentie Petrovici-Bocăluț”, pe lângă orchestra „Lyra”, corul este secția care activează şi în perioada aceasta, pregătind piese noi și, bineînțeles, colinde. Corul mixt din Torac se poate mândri cu aproximativ 20 de piese populare, 10-15 colinde și câteva melodii religioase. Este planificată și înregistrarea unui CD și a unui tablou cu fotografiile membrilor.
La sfârșitul lunii octombrie și mai ales în luna noiembrie, corul s-a adunat aproape în fiecare seară la repetiții, pregătindu-se pentru un eveniment foarte frumos. Este vorba de participarea la programul festiv cu ocazia marcării a Zilei Naționale la Alba Iulia, în 1 decembrie. Membrii corului și orchestra „Lyra”, împreună cu câțiva soliști vocali, se vor prezenta la această manifestare deosebit de importantă pentru poporul român. Ei vor evolua cu mai multe piese corale, suite de muzică populară și cântece populare românești în fața publicului din Alba Iulia.
Trebuie menționat că corul mixt, care este dirijat cu mare profesionalism de Todor Doru Ursu, s-a mărit cu câțiva membri noi, așa că interesul torăcenilor pentru muzica corală nu încetează. Membrii acestui cor sunt de diferite profesii: medici, profesori, studenți, ingineri, ziariști, agricultori, casnice, elevi, studenți.., şi pe toţi îi leagă dragostea fațăde muzică, iar timp pentru repetiții găsesc și după obligațiile lor zilnice.
F. RAȘA