DAN ŠKOLE I ODLAZEĆA GODINA OBELEŽENI VESELO

Đaci i nastavnici priredili čaroliju

Prigodnim programom u prisustvu učenika, nastavnika i brojnih gostiju 5. decembra je obeležen dan Osnovne škole „Žarko Zrenjanin” . Obrazovanu ustanovu pohađa više od 800 đaka raspoređenih u 32 odeljenja.
U velikom centralnom holu priređena je priredba u kojoj su učešće uzeli učenici i njihovi nastavnici. Direktorka škole Zorica Đurin zahvalila se na prisustvu brojnim gostima koji su došli da uveličaju njihov dan.

Hor učenika starijih razreda, u pratnji nastavnice muzičke kulture Vere Sabo, pripremio je dve kompozicije. Đaci odeljenja V4, članovi dramske sekcije nastavnice Marine Živin, izveli su predstavu „Biblioteka te čeka”, pripremljenu prema istoimenoj knjizi Jasminke Petrović.
U nastavku programa objavljeni su rezultati literarnog i likovnog konkursa, raspisanog povodom Dana škole. Nagrađeni su sledeći učenici u kategoriji literarnih radova: Filip Dragović (IV1), Mihajlo Cvetić (IV3) i Filip Vasić (VII3). Pohvale su zaslužili: Tomo Pantić (III4) i Iva Ergarac (IV4).

Na likovnom konkursu prvo i drugo mesto pripalo je Zari Ogrizović III4 i Neveni Prvulov VI3. Pohvaljeni su: Elena Popov (I4), Petra Vorkapić (IV3), Nikola Kovač (V3), Luka Ordodi (V1) i Vuk Vorkapić (VII1).
Nakon ove prigode, na kraju polugodišta odlazeću godinu učenici mlađih razreda ispratili su priredbom nazvanom „Novogodišnja čarolija”. Namenili su je za učenike škole, za goste, predškolce iz vrtića „Biberče” i „Poletarac”, kao i za decu radnika škole.

S. Vorkapić
Foto: OŠ „Žarko Zrenjanin”