DECENIJA POSLOVNOG KRUGA  ZREPOK: Postali smo respektabilan faktor u zemlji

Svečana proslava desetogodišnjeg  jubileja Zrenjaninskog poslovnog kruga ZREPOK održana je sinoć u Hotelu ,,Vojvodinaˮ gde su se okupili osnivači udruženja, mnogi značajni privrednici, predstavnici lokalne samouprave na čelu sa gradonačelnikom Čedomirom Janjićem, prijatelji Udruženja i predstavnici medija.

Postignuća i uspehe iz protekle godine sabrao je Budimir Jovanović, predsednik ZREPOK-a.

– Ovaj grad je uvek bio središte u kojem su živeli izuzetni ljudi, koji su imali mnogo energije, duha i ljubavi. Uvek je imao elitu, pre svega privrednu, zatim obrazovnu, kulturnu, sportsku i svaku drugu, koja je svoje rezultate merila sa mnogo većim sredinama u zemlji i inostranstvu. Međutim, bilo je i teških perioda. Deset godine kasnije ZREPOK je snažniji nego ikada. O tome govore ekonomski pokazatelji, poslovni prihodi i broj zaposlenih, ali i znanje i ljudski resursi kojima raspolažemo. Postali smo respektabilan faktor, ne samo na teritoriji našeg Okruga, nego i u celoj Srbiji – istakao je Budimir Jovanović, predsednik udruženja ZREPOK.

Prema njegovim rečima, ZREPOK je uspostavio kontakte sa svim najvažnijim ustanovama i institucijama, počevši od lokalne samouprave, Unije poslodavaca Srbije, NALED-a, obrazovnih institucija, ali i sa privrednicima van lokalnih okvira.

Kako je naveo, Zrenjaninski poslovni krug je za deceniju rada ukazivao na probleme građana, privrede, efikasnost gradske administracije, osmislio projekat ozelenjavanja grada. U saradnji sa Tehničkim fakultetom ,,Mihajlo Pupin ˮ kreirali su program letnje stručne prakse. Formirali su Uniju poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina, uručili su brojne donacije i  sproveli mnoge druge aktivnosti.

Na svečanosti su dodeljena priznanja i zahvalnice. Goranu Nešiću, predsedniku upravnog odbora Unije poslodavaca dodeljeno je priznanje za izuzetne rezultate koji su postignuti u periodu od osnivanja. Tehničkom fakultetu ,,Mihajlo Pupinˮ uručena je zahvalnica za najuspešniju saradnju koja sa ZREPOK-om traje čitavu deceniju. Osnovnoj i srednjoj školi ,,9.majˮ zahvalnica je data za posvećen rad i trud u ispunjenju njene humane misije. Zrenjaninskom ITK Klasteru i Goranu Đorđeviću, predsedniku izvršnog odbora, dodeljena je zahvalnica za dosadašnja postignuća i podstrek za nove uspehe.

Donacija povodom jubileja simbolično nazvana ,,Ruka podrškeˮ namenjena je Opštoj bolnici ,,Đorđe Joanovićˮ.

Milion dinara biće uloženo u nabavku najsavremenije IT opreme kojom će bit rešen jedan od najvećih problema koje Bolnica trenutno ima.

–  Ovaj poklon indirektno utiče na lečenje ljudi, jer zdravstveni informacioni sistem omogućava pružanje efikasne zdravstvene zaštite. Naša baza podataka je jako velika i svaki pacijent koji je došao u Bolnicu ima svoju medicinsku dokumentaciju koja je dostupna svim zaposlenima. Serveri koje imamo su stari, podataka je mnogo, sistem rada nije siguran i efikasan. Na ovaj način ubrzaće se rad sistema i dostupnost informacija, što će pacijentima smanjiti čekanja, a zaposlenima omogućiti da im se više posvete – rekla je dr Ivana Tešić, direktorka Opšte bolnice.

Program proslave jubileja ZREPOK-a vodila je novinarka Javnog servisa Dragana Kosjerina.

M. Malbaški

Foto: Robert Deak