OBROK ZA PORODICU: Hrana, garderoba, sredstva za higijenu

Obrok za porodicu je akcija koju je spontano započela jedna Novosađanka u želji da pomogne onima koji nemaju mogućnosti da sebi priušte topao obrok. Akcija se brzo proširila i na ostale gradove u Srbiji, zahvaljujući Fejsbuk grupama. U našem gradu, grupu su, kao podružnicu, osnovale Gordana Malbaški Udički i Gabriela Palfi.

Ideja je da se obezbede obroci onima kojima su oni neophodni. To se čini kroz donaciju hrane, pripremu obroka i njihovu dostavu na adrese ugroženih. Budući da je korisnicima ove akcije neretko potrebna i druga vrsta pomoći, naši sugrađanji izlaze u susret i doniraju sredstva za ličnu higijenu i garderobu – rekla nam je Gabriela Palfi..

Bitno je napomenuti da se novac kao donacija ne prima. Takođe, imena korisnika su zaštićena. Već su se javili i prvi donatori, a među njima je i buregdžinica „Ohrid”

Obrok za porodicu Zrenjanin”, veliku zahvalnost svima koji su do sada podržali akciju, a pozivaju se i sva ostala, fizička i pravna lica da kroz donaciju hrane, pripremljenih obroka ili pomoć u dostavi podrže ovu humanu inicijativu, kao i da obaveste organizatore, ukoliko imaju saznanja o potencijalnim korisnicima pomoći.

Sve informacije se mogu dobiti putem Fejsbuk grupe „Obrok za porodicu Zrenjanin”.

M. Bečejac

Ilustracija: FB „Obrok za porodicu Zrenjanin”