NOVA IZLOŽBA U KULTURNOM CENTRU: Posvećena švedskom diplomati

„Za mene nije postojao drugačiji izbor” naziv je izložbe koja će biti otvorena u Kulturnom centru u u utorak, 28. januara od 12. časova i trajaće do 5. februara. Posvećena je švedskom diplomati Raulu Valenbergu (Raoul Wallenberg) koji je spasao više hiljada Jevreja u Budimpešti, tokom Drugog svetskog rata. Deo je projekta „Raul Valenberg – Budi nosilac promene” koji se realizuje u periodu od oktobra 2019. do marta 2020. godine, a čine ga više celina sa sadržajima vezanih za život i delo Raula Valenberga.
Projekat realizuje C31 – Centar za razvoj kulture dečjih prava i Ambasada Švedske u Beogradu u partnerstvu sa Raul Valenberg Akademijom iz Stokholma i uz podršku Švedskog instituta a u saradnji sa partnerskim školama i ustanovama kulture u Šapcu, Bečeju, Kragujevcu, Beogradu, Žitištu, Zrenjaninu i Smederevu.

U projektu učestvuje sedam škola i šest ustanova kulture među kojima je i zrenjaninski Kulturni centar. Projekat pored izložbe obuhvata i radionice inspirisane izložbom i sa temama o pozitivnim uzorima mladih, vrednostima i delima a sa ciljem osnaživanja identiteta, integriteta, osećaja lične ispunjenosti i sa osnaživanjem mladih da u sebi prepoznaju i grade osobine koje ih mogu učiniti pozitivnim uzorima.