DEČJI FESTIVAL „USKRŠNJE JAJE” 27. APRILA NA TRGU: Radost u pokretu

Udruženje Vratimo deci radost u pokretu” i Grad Zrenjanin, potrudili su se da se najmlađi Zrenjaninci i njihovi gosti druže u susret velikom prazniku. Na glavnom gradskom trgu, u subotu, 27. aprila, od 11 pa do 15 časova, biće održan Dečji festival Uskršnje jaje”, slaveći ovoga puta i mali jubilej, pet godina svog trajanja.

Upravo zbog najmlađih, i ovaj festival biće u znaku pesme, igre, zanimljivih igara, radionica, sa mnogo nagrada – kažu organizatorke Slobodanka Stevanović i Sanja Milojević.

Na bini će se smenjivati horovi, plesne, pevačke, folklorne grupe, sportisti… biće akcija Čep za hendikep”, svake godine svoj štand ima i NURDOR… Pozivu za sponzorstvo odazvao veliki broj firmi, kompanija, pojedinaca kako bi se obezbedili pokloni za decu. Tako je Gomeks” pripremio 2.000 bojanki i hiljadu paketića. Tu su i Mlekoprodukt”, Dijamant”, Juhor” i mnogi drugi… Kompanija „Mlekoprodukt“ obezbedila je nagradni fond od 15 kilograma topljenog sira „biser natur“ u trouglićima, a ispred njihove seoske kućice deca će se takmičiti u bojenju magneta i crteža sa motivima „biser“ sira i dobiti ga na poklon, uz druženje sa Biserkom.

Na pozornici će biti i humani ultramaratonci koji su organizovali akciju za porodicu Dudaš, ali i kuca Maratonac. Sa decom će se družiti i ove godine Nemanja Stojšić. Zanimljivo je da će biti načinjen i lavirint od slame, koji će ličiti na veliko gnezdo, a u njegovom središtu biće ukrasno jaje visoko dva metra. Neće izostati ni dečji bazar. Jednostavno, dođite na trg i – uživajte u druženju i vaskršnjim radostima.

Učesnici su: Crkveni hor Sveti arhangel Mihajlo”, animatori iz rođendaonice Moj mali svet” Kiki i Željko, deca iz Udruženja Livađanke”, KUD Marković”, Udruženje Moja Sosa”, sportisti, Školica engleskog jezika New age”, Plesni studio Fri dens”, COTK Đerđef”, Draginja Milović, Centar za igru, Angelina Švarc, KUD Pionir”,SK Plava zvezda”, KUDKlek”, KUD “Lumina” Jankov Most, Sportsko – plesno udruženje Naca”, Marija Aleksić…

Biće proglašeno i najlepše ukrašeno jaje i najlepši crtež.

U slučaju lošeg vremena, Festival će biti održan u Kristalnoj dvorani.

M. Bečejac

Fotografije:Ivan Pančić, arhiva listaZrenjanin”