DOČEK PRAVOSLAVNE NOVE GODINE NA TRGU: Ivana Peters sjajnim vokalom „zagrejala“ publiku

Zrenjaninci su uprkos hladnom vremenu dočekali pravoslavnu Novu godinu na Trgu slobode sa Ivanom Peters, nekadašnjom članicom grupa „Negativ“,„Tap 011“ i „Who is the best“. Jedan od najboljih vokala na Balkanu, čuli smo u Zrenjaninu poslednji put 1999. godine na turneji „Izađi na crtu“ (poznatija kao Target) za vreme bombardovanja SR Jugoslavije.

– Kad sam ušla u gradsku kuću, prepoznala sam salu i rekla sam: „Ja sam ovde bila“. U sali za venčanje smo se tada spremali za nastup kao i sada. Bilo je veoma lepo, imali smo cilj i poruku, ta turneja mi je mnogo značila u životu – rekla je poznata pevačica i najavila šta sve zrenjaninska publika može da očekuje: – Prvo ćemo ih zagrejati malo, jer je dosta hladno, ali se nadamo da ćemo uspeti da ih razdrmamo. Pevaću najviše pesme grupe „Negativ“ i neke pesme koje volim jako da pevam.

Ivana Peters je naglasila da ni sama ne zna šta da očekuje od nastupa, jer dugo nije bila ovde, ali da najpre želi da „opipa“ publiku i da bi volela da bude dobar provod. Na pitanje zbog čega je dugo nije bilo kod nas, jednostavno je odgovorila da je život tako namestio. Kako je rekla, „Negativ“ je pravio pauzu, kao i ona sama ali da se sada vraća sceni kao Ivana Peters.

Nastup je započela energičnim pesmama „Bez promene“, „ Ti me ne voliš“, zatim je usledio čuveni hit „Valery“ (Amy Winehouse), a čuli smo fenomenalno izvođenje pesme „Ironic“ (Alanis Morissette), mnogima omiljeni „Čarobni napitak“, „Runnin“ (Beyonce), Vreme je“, „Try(Pink)… A onda je najavila baladu ali sa malo izmenjenim, duhovitim imenom „Sa(r)ma u svetu tuge“. Na zahtev publike, akapela je otpevala refren pesme „Reka“ od „Tap 011“. Sve do ponoći nizali su se hitovi, a publika je u glas pevala sa njom, grejući se uz kuvano belo vino. Usledilo je odbrojavanje, čestitanje i čuveni vatromet. Vidno razdragana publika počela je polako da napušta Trg, a oni najuporniji nastavili su da se vesele uz trubače.

I.I.

I pas Aleks je slavio pravoslavnu Novu godinu, ali mu vatromet nije prijao

Sugrađani su se grejali uz kuvano, belo vino