Dragan Živković na čelu Parlamenta?

Piše: Dalibor Bubnjević

Proces imunizacije daje efekte, pa se smanjuje broj obolelih od kovida 19. Nužno je započeto završiti, jer će se samo tako steći uslovi za vraćanje života u normalu. Izbegavanje socijalnog kontakta, policijski čas i druge mere ostaviće dubok trag, ne samo na nivou pojedinca već i čitavog društva. Najdirektnije posledice su već danas vidljive u nacionalnoj ekonomiji (smanjuju se investicije, raste štednja, uvećava se broj nezaposlenih i sl.).
Regionalna komora će ovih dana konstituisati novi saziv Parlamenta privrednika. Time će se stvoriti okolnosti da se kredibilno analizira okruženje i predlažu konkretne mere. U Srbiji je uspeh institucija zasnovan isključivo na pojedincu! Stoga, biće interesantno saznati ko će predvoditi Parlament privrednika. Nezvanično se može čuti da će to biti Dragan Živković iz „Dijamanta“. Reč je o mladom i obrazovanom čoveku koji zaslužuje poverenje da ponovo bude predsednik. Krase ga pozitivne osobine kojima se ne mogu pohvaliti neke njegove kolege iz ostatka menadžmenta Industrije ulja.
Javnost sa nestrpljenjem očekuje da sazna ko će činiti novi saziv Poslovnog saveta Zrenjanina. Reč je o savetodavnom telu gradonačelnika koje ima značajnu ulogu u kreiranju strateške ekonomske politike. Personalna rešenja će biti pokazatelj u kom pravcu će se kretati lokalna administracija. Takođe, demonstriraće novu energiju koju unosi mlad čovek na čelu Grada.