„DREKSLMAJER” U BORBI PROTIV KORONA VIRUSA

Zaštitna oprema za medicinare

Specijalnoj bolnici za plućne bolesti „Dr Vasa Savić” u Zrenjaninu, koja je 15. jula pretvorena u kovid bolnicu, „Drekslmajer grupa” donirala je 50.000 zaštitnih rukavica, 2.000 običnih i isto toliko jednokratnih maski i 150 vizira. Ovo preduzeće poklonilo je i 250 vizira zrenjaninskoj Opštoj bolnici „Đorđe Joanović”.
– Izuzetno cenimo trud lekara i medicinskih tehničara koji neguju bolesnike tokom ovog teškog perioda. Drago nam je što možemo da doniramo zaštitnu opremu zaposlenima u zrenjaninskim bolnicama, podržimo zdravstveni sistem i pomognemo u borbi protiv korona virusa – rekao je Branimir Joksimović, menadžer operativnih procesa „Drekslmajer grupe” Srbija.
Donirane vizire proizvodi „Drekslmajer” u svom pogonu u Braunau (Austrija). Na početku pandemije ova kompanija je napravila prvi zaštitni vizir na „tri de” (3D) štampaču. U međuvremenu, on je dizajniran i proizveden u posebno napravljenom alatu za izlivanje. Viziri su sertifikovani i ispunjavaju sve zahteve za tu vrstu opreme i pouzdano štite od infekcije. Trenutno se u fabrici u Austriji može proizvesti 1.000 vzira dnevno.
L. Z.