GRAD ZRENjANIN BEZ JAVNOG TOALETA VEĆ VIŠE OD TRI GODINE

Za nuždu – u šipražje
Osim u haustorima, pasažima, parkovima, uz kontejner, u ulazu zgrade, višegodišnje mesto za vršenje nužde su i ulice prve do glavne, poput Pupinove i Gimnazijske. Nesnosan smrad i nimalo prijatan prizor koji se neretko zatiče u najužem centru grada, a pogotovo tokom letnjih meseci i o datumima velikih manifestacija i masovnih događaja u našem gradu.
Javni toalet u našem gradu ne postoji već više od tri godine, a pre no što je zatvoren za upotrebu bio je raspoloživ danonoćno.
Grad Zrenjanin je svojevremeno dao javni toalet na upravljanje JKP „Čistoći i zelenilu”. Iz ovog komunalnog preduzeća je po prestanku rada toaleta sugerisano da objekat nije bezbedan za korišćenje zbog opasnosti od urušavanja usled ispiranja zemljišta ispod objekta ali i zbog neispravnih instalacija.
– Zbog neadekvatnog održavanja i dugogodišnjeg korišćenja, javni toalet je zatvoren pre više od tri godine. Urađen je predračun radova za njegovu rekonstrukciju, i pretpostavka je da će se sledeće godine javnim nabavkama obezbediti sredstva kojim će se javni toalet dovesti u funkciju – rekao je Igor Virijević, načelnik Odeljenja komunalne policije i inspekcijsko nadzornih poslova.
I naši Zrenjaninci, kao i posetioci koji dođu u grad kažu da je nepostojanje javnog toaleta veliki nedostatak za grad, te da, na primer, u Novom Sadu, postoji čak četiri gradska ve-cea.
– Pomalo mi je žao i na neki način me je sramota, što uopšte diskutujemo o problematici uriniranja u samom centru grada. Međutim, često se nađem u problemu kada dođem sa decom u centar a oni baš tada moraju da idu u toalet. Ja zaista ne znam gde bi ih vodila da obave nuždu, pa taman i da postoji javni toalet, koji je i bio u jako lošem stanju – kaže naša sugrađanka Nadica Petrović povodom nedostatka javnih toaleta.
S.Vorkapić