GRADSKA KUĆA DANAS BLISTALA: Sportisti ponos Zrenjanina

Od 1. januara do 1. juna ove godine zrenjaninski sportisti su se na svetskim, evropskim, balkanskim i republičkim školskim takmičenjima okitili sa ukupno 38 medalja. Osvojili su 14 zlatnih, 11 srebrnih i 13 bronzanih odličja, a na svim tim šampionatima naš grad je predstavljao 121 sportista.

Okićeni medaljama, oni su danas bili gosti zamenika gradonačelnika Saše Santovca, pomoćnika gradonačelnika Željke Milošević, Dragana Ćapina i Sime Salapure, predsednika Skupštine grada Olivera Mitrovića i njihovih saradnika, kao i čelnika Sporskog saveza i Saveza za školski sport Zrenjanina. Prijemu su prisustvovali Ljubomir Stanisavljev, pomoćnik pokrajinskog sekretara za sport i Snežana Vučurević, načelnica Srednjobanatskog okruga.

U ime sportista, lokalnoj samoupravi i svima koji su ih podržali zahvalili su stonoteniser Ilija Majstorović, kapiten Banata koji je ove godine osvojio zlato na svetskom univerzitetskom prvenstvu i odbojkašica Miljana Bogdanović, kapitenka ŽOK Klek Srbijašume, ekipe koja je ove sezone izborila plasman u Super ligu.

Domaćini su im čestitali na uspesima i posebno istakli da su sportisti ponos Zrenjanina, te da se ulaganje u sportsku infrastrukturu i aktivnosti klubova višestruko isplati.

– Sve medalje i pehari su još jedna potvrda da Zrenjanin jeste grad sportova i da mladi nastavljaju tradiciju davno započetu u gradu na obalama Begeja – rekla je Vukosava Đapić Atanacković, generalna sekretarka Sportskog saveza.

B. M.

Fotografije: Jovan. D. Njegović

SPORT0001_

SPORT0002_

SPORT0003_

SPORT0004_

SPORT0005_

SPORT0007_

SPORT0008_