IZ BOLNICE APELUJU: Malo strpljenja dok se u potpunosti ne uvede IZIS

Pacijenti više ne moraju da zovu sami u zrenjaninsku bolnicu kako bi zakazali svoj pregled, već će to od sada raditi njihovi izabrani lekari. Prema informacijama iz Opšte bolnice „Đorđe Joanović“, do sada je ovakav sistem uveden na odeljenjima infektivnih i kožnih bolesti, radiologije i na internom odeljenju. Kako su najavili na za naše novine, uskoro će ovaj način zakazivanja biti uveden na svim odeljenjima.

Tim povodom su se sastala rukovodstva Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ i Doma zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ prošle nedelje.

– Kao i svaka novina i ova je vezana sa nizom poteškoća, nejasnoća, nedovoljne opremljenosti svih ustanova, a kao posledica toga nastaju nesporazumi, moguće su nepredvidjene greške ili nedovoljno brza i odgovarajuća korekcija koja izaziva nezadovoljstvo osiguranika, ali i zdravstvenih radnika – saopšteno je iz zrenjaninske bolnice.

Prema informacijama iz te zdravstvene ustanove, radi se užurbano na popravljanju tehničkih problema koji su se pojavili, i mole građane i zdravstvene radnike da budu malo strpljivi dok se prepreke za potpunu implementaciju ne otklone.
S. K.