IZMENA ŠKOLSKOG KALENDARA: BEZ PROLEĆNOG RASPUSTA U VOJVODINI

Nastava na daljinu umesto slobodnih dana

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice doneo je odluku o promeni kalendara obrazovno-vaspitnog rada pokrajinskih osnovnih i srednjih škola za školsku 2019/2020. godinu.
– Zbog pandemije virusa COVID-19 i uvođenja niza mera koje se odnose na kontrolu kretanja građana, kao i na ukidanje gradskih i međugradskih autobuskih linija i svih kulturnih i sportskih sadržaja, resorni sekretarijat smatra da se umesto planiranog prolećnog raspusta, u periodu od 10. do 20. aprila, obavlja nastava na daljinu, osim za vreme uskršnjih praznika – saopštio je Sekretarijat.
Za vreme uskršnjih praznika – po Gregorijanskom kalendaru, od 10. do 13. aprila, kao i za vreme praznika po Julijanskom kalendaru, od 17. do 20. aprila – neće biti nastave, već će se emitovati edukativni sadržaji o Uskrsu, kao i sadržaji koji se odnose na slobodno vreme učenika. Nastava na daljinu obavlja se ponovo od 21. aprila, uključujući i nastavu svake subote.
– Izmena školskog kalendara istovremeno će omogućiti nadoknadu propuštenih segmenata nastavnog procesa. Na osnovu ove mere očekujemo da se nakon normalizacije situacije obrazovno-vaspitni rad vrati u redovne tokove i da se nastava završi u planiranom vremenu – saopštio je Pokrajinski sekretarijat.
S. V.