JKP „ČISTOĆA I ZELENILO“: Obeležen Svetski dan zaštite životinja u Prihvatilištu

Druženje i edukacija đaka Hemijsko prehrambene škole „Uroš Predić“ i Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ organizovana je danas u Prihvatilištu za napuštene životinje povodom obeležavanja Svetskog dana zaštite životinja. Đaci su mogli da saznaju sve što ih interesuje o zaštiti i dobrobiti životinja, udomljavanju, brizi o ljubimcima.
– Poznato je da JKP „Čistoća i zelenilo“ neškodljivo uklanja pse i mačke sa ulica grada Zrenjanina. Problem napuštenih životinja je ozbiljan i u njegovo rešavanje treba da se uključe svi pripadnici društva, kako institucije tako i pojedinci – rekla je Danijela Tančić zadužena za odnose sa javnošću u ovom komunalnom preduzeću, u čijoj nadležnosti se i nalazi Prihvatilište.
Gosti tokom druženja bili su i članovi Kinološkog društva Zrenjanin kao i njegov predsednik Vladimir Vujin, a đaci iz „Žarka“ i „Uroša Predića“ ovom prilikom donirali su i vitamine i hranu za pse za životinje iz Prihvatilišta.
Trenutno u prihvatilištu boravi oko 150 napuštenih životinja, svi su čipovani i vakcinisani i spremni za udomljavanje svake subote u periodu od 10 do 13 časova. Informacije se mogu dobiti i na broj telefona 064/811-68-78.

S.V.

sv dan zastite zivotinja 2

sv dan zastite zivotinja3

sv dan zastite ziv4

sv dan ziv5

sv dan ziv6

sv dan7

sv dan8

sv dan-kere9