JOCA JOVIN, GOLMAN ROHAMA IZ NOVE CRNjE, OBELEŽAVA TRI DECENIJE BAVLjENjA FUDBALOM

Prekaljeni veteran dobar primer mladima
Najdugovečniji aktivni golman u Opštini Nova Crnja je Joca Jovin, čuvar mreže Rohama. Počeo je u rodnoj Srpskoj Crnji, kao omladinac u FK Budućnost u sezoni 1985/1986, a ovih dana obeležava vredan jubilej – 30 godina bavljenja fudbalom. Zanimljivo je da se nikada nije oprobao u klubovima van opštine, pa je po tome pravi lokalni sportski junak. Sem u Srpskoj Crnji, gde se zadržao do 2000. godine, Jovin je jednu sezonu branio u Crvenoj zvezdi iz Vojvode Stepe, a poslednju deceniju i po je golman Rohama.
– Trenirali su me Drinić, Jovin, Pajić, Kresoja… Golmani prkose godinama, nije to ništa novo, pa verujem da ću braniti i dalje. Imam 45 godina, ali ću u prolećnom delu sezone takođe biti u ekipi. Želja mi je da branim i 2022. godine kada će biti obeležena stogodišnjica postojanja Rohama – navodi Jovin.
Joci, koga u klubu predstavljaju kao svog heroja, nije baš lako da se posveti fudbalu. Sa bratom blizancem Čedomirom, obrađuje 50 jutara zemlje, a uz to ima i druge obaveze u poljoprivrednom gazdinstvu. U Srpskoj Crnji ga znaju kao vrednog, tihog i uzornog poljoprivrednika, a takve osobine ga krase i na fudbalskom terenu, pa po tome može da bude primer mladima.
– Uvek sam tu da pomognem. Roham je moj klub, iako sam iz susednog sela. Obaveze na njivi me ponekad spreče da stignem na trening, ni na utakmice nije lako dolaziti, ali kada vidim da neki mladići koji dobiju šansu da igraju nemaju dovoljno ozbiljnosti da se bave fudbalom, onda mi se javi neka nova želja da se dokazujem – ističe Jovin.
Roham je nakon ispadanja iz Područne lige ponovo u Opštinskoj ligi. Ambicije kluba su da se stabilizuje, pa da dogodine ponovo započne borbu za vrh tabele.
L. Z.

45 - 1 Joca Jovin FK Roham Foto G. Savin