KONCERT KUD „ĐERĐEF“: Proslava trećeg rođendana

Kulturno-umetničko društvo „Đerđef” ove godine obeležava treću godinu postojanja. Tim povodom održaće drugi godišnji koncert kojim će zrenjaninskoj publici predstaviti svoj rad u prethodnih godinu dana. Koncert će se održati 25. marta 2018. godine sa početkom u 18.30 časova u Kulturnom centru u Zrenjaninu. Karte su u prodaji po simboličnoj ceni od 250 dinara. Pored KUD-a „Đerđef“ nastupiće i gosti KUD „Branko Radičević“ iz Siriga i etno grupa „Filigrani“ iz Zrenjanina.

Đerđef“ je kulturno-umetničko društvo koje broji oko stotinu članova podeljenih u četiri grupe: mlađa dečja, starija dečja, rekreativci i izvođački ansambl.

Prostorije u kojima održajavu probe ustupila im je Osnovna škola „Petar Petrović Njegoš“ (utorkom i četvrtkom od 19.30 do 21) kao i Мesna zajednica „Dolja – Crni šor“ (utorkom i četvrtkom od 17 do 19 časova).

KUD pomažu roditelji čija deca igraju kao i ljudi dobre volje putem donacija. Prethodnih godina nastupali su na brojnim manifestacijama po Vojvodini i na manifestacijama koje je organizovao Grad Zrenjanin.

Članovi su posebno zahvalni lokalnoj samoupravi što im, uprkos činjenici da su mlado kulturno-umetničko društvo, pruža priliku da pokažu svoje umeće. Želja im je da privuku što više dece i odraslih koji će prepoznati lepotu pesme, igre, narodne nošnje i običaja.