KONVENCIJA LIGE SOCIJALDEMOKRATA VOJVODINE

Bliži se ostvarenje pune autonomije Vojvodine

Liga socijaldemokrata Vojvodine je jedina politička stranka u našoj zemlji koja se nije cepala i koja i danas, kao pre 26 godina, vodi istu politiku, a ona je – puna autonomija Vojvodine sa zakonodavnom, izvršnom i sudskom vlašću i izvornim prihodima. Kako verovati onima koji su više puta menjali svoje mišljenje i to radikalno, kako verovati strankama koje su se bezbroj puta delile? Kod ligaša toga nema! Iza nas nema tragova bilo kakve finansijske afere. Pokazali smo da nam je stalo i do radnika i do seljaka, da smo protiv tajkuna, domaćih ili stranih. To se za one koji sada vladaju i koji su doneli onakav Zakon o poljoprivrednom zemljištu i koji se sporazumevaju sa uzurpatorima, ne može reći. Pred građanima Vojvodine je lak izbor – Liga socijaldeomokrata Vojvodine!
Ovim rečima je Nenad Čanak, predsednik LSV, zaključio predizbornu konvenciju održanu u ponedeljak uveče u bioskopu „Sinema” U Zrenjaninu.
Bojan Kostreš, kandidat za gradonačelnika Zrenjanina, oštro je kritikovao vlast naprednjaka i socijalista, koja je, kako je rekao, partijski zaposlila više od 300 ljudi.
Na konvenciji su govorili i potpredsednici LSV Dušan Jakovljev i Branislav Bogaroški, kao i članica Predsedništva Maja Sedlarević.

M. S-n.