KULTURNI CENTAR ZRENjANIN: Predstava „Danas nam je divno dno“

Predstava Dragoljuba Mićka Ljubičića, „Danas nam je divno dno“, biće izvedena danas, 24. novembra, u 20 časova na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina. Reč je o kvazidokumentarnoj i hiper-realističnoj tragikomediji.

I ova, kao i sve prethodne Mićkove predstave, kako ističu organizatori, garantuje odličnu zabavu i urnebesan humor. Igraju Dragoljub Mićko Ljubičić i Srđan Ivanović. Scenaristi predstave su Mićko Ljubičić i Voja Žanetić. Režiser je Petar Jovanović.

Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena je 1.000 dinara.

Mićko Ljubičić je publici je poznat po scenarističko-glumačkom doprinosu u legendarnom „Indeksovom pozorištu“ a i po tome što je autor kultnih knjiga, „Nacionalni park Srbija“, autorske tv emisije „Pozovi M…ili će on tebe“ i serijala „Lekoviti šou“ u kom je, takođe, sarađivao sa Žanetićem. Mićko je nekoliko godina lečio i Srbiju kroz predstavu „One stvari“, koja je tematiku bračnih obaveza i generalnog seksualnog zadovoljstva nacije obrađivala sa komične strane.

Predstava „Danas nam je divno dno“ je svojevsrna sinergija svih dosadašnjih projekata Mićka Ljubičića – jedan savremen, kvalitetat pomak.

Radnja se odvija delom na vanrednoj konferenciju za štampu, a delom na proslavi godišnjice tabloida „Dno“ (ime novina koje je nastalo od skraćenice – dnevne novine i oglasi). Voditelj programa, u čijoj je ulozi glumac Srđan Ivanović, intervjuisaće, pred imaginarnim fanovima tabloida, šest „najeminentnijih“ gostiju koji su došli na proslavu lista.

U jednom trenutku, pred publikom će se pojaviti i sedmi tajanstveni i ujedno „najmega eminentniji“ gost i ujedno spasilac čitave proslave… Ispostaviće se da je bezbednost zvanica ugrožena…

B. J.