KUPALIŠTE „PESKARA” SPREMNO ZA SEZONU: Novi sadržaji, komforniji prilaz i parkiralište  

Sezona na gradskom kupalištu „Peskara” zvanično počinje u ponedeljak, 15. juna. Nakon današnje posete gradonačelnik Čedomir Janjić je izjavio da je siguran da će to biti jedno od najposećenijih mesta u Zrenjaninu tokom predstojećeg leta.
– Spremni smo za otvaranje sezone, očekuju nas novi sadržaji, proširujemo i parking prostor, što je ranijih godina bio veliki problem, asfaltirali smo kompletnu Mostarsku ulicu koja vodi do kupališta, tako da smo obezbedili da i sam prilaz jezerima bude mnogo bolji. Očekujem lepo leto na Peskari, uz ugostiteljske i druge sadržaje. Spasilačke službe će voditi računa o bezbednosti naše dece i svih kupača. Za sve Zrenjanince i goste našeg grada ulaz na kupalište će, kao i do sada, biti besplatan – rekao je gradonačelnik.
Kupalištem upravlja javno preduzeće „Gradska stambena agencija”, a direktor Radiša Dupljanović ističe da su se potrudili da ove godine sezona krene po planu i da spremno dočekaju prve kupače.
– U toku je završna faza radova, nasut je pesak, očekuju nas novi sadržaji, naročito za naše najmlađe sugrađane. Uradili smo drenažu, što je bio višedecenijski problem odmah posle obilnih padavina. Grad je za sve radove izdvojio 10 miliona dinara, što nam je omogućilo da rešimo i problem parkiranja. Sada sa sigurnošću mogu potvrditi da spremno dočekujemo ovogodišnju letnju sezonu”, kazao je Dupljanović.
Kupalište se nalazi na teritoriji Mesne zajednice „Sava Kovačević”, a predsednik Saveta te MZ, Ilija Mandić, naglašava dobru saradnju s gradonačelnikom i njegovim timom u realizaciji više projekata u tom delu Zrenjanina.
– Zahvaljujem se gradonačelniku što nam je pružio punu podršku u rešavanju višedecenijskog problema, a to je prohodnost jedne od dve najveće ulice na teritoriji mesne zajednice, u pitanju je Mostarska ulica, koja je nakon 30 godina potpuno rekonstruisana, na radost svih građana koji žive na teritoriji naše mesne zajednice ali i svih onih koji će u toku leta posećivati Peskaru. Pored Mostarske, rekonstruisana je i ulica Petra Mećave, a radilo se i na prohodnosti puta do samog kupališta. Očekujem da i u narednom periodu ostvarujemo dobru saradnju i na drugim projektima”, naveo je Mandić.

Kabinet gradonačelnika