Najava događaja

VEČE HUMANOSTI
Humanitarni koncert za vrtić „Zvezdica”, biće u petak, 18. novembra u 18 časova u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Učestvuju Muzička radionica „Kolegijum” – dirigent Sanja Popović Santovac, deca iz Muzičke škole „Josif Marinković” – klasa Tatjane Ivanice, Kreativna radionica „Mali, veliki glumci”, Kreativnog centra Smile – klasa Sanja Nikić i Vrtić „Zvezdica”. Cena ulaznice je po želji i prema mogućnostima.

JUBILEJ „PIONIRA”
Proslava – obeležavanje jubileja, 40 godina postojanja KUD „Pionir” je u nedelju, 20. novembra, u 18 časova, u Kulturnom centru. Ulaznica je 300 dinara, a na dan koncerta 400.

TRIBINA
Tribina – „Feminizam i levica” je u utorak, 22. novembra, u 19 časova, u maloj sali Kulturnog centra. Govori Tanja Vukša, sociološkinja. Moderator je Miroslav Samardžić.

„DANAS NAM JE DIVNO DNO”
Predstava „Danas nam je divno dno” biće izvedena u četvrtak, 24. novembra u 20 časova na velikoj sceni Kulturnog centra. Igraju Dragoljub Mićko Ljubičić i Srđan Ivanović – garanti odlične zabave i urnebesnog humora. Scenaristi su Mićko Ljubičić i Voja Žanetić. Režiser je Petar Jovanović. Karte se prodaju svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena je 1.000 dinara. Više na: www.kczr.org

REPERTOAR POZORIŠTA
Na Dramskoj sceni Narodnog pozorišta „Toša jovanović” je u petak, 18. novembra, predstava „Realisti”. U subotu, 20. novembra, gostuje Narodno pozorište „Sterija” iz Vršca sa predstavom „Kir Janja”. Na repertoaru Scene „Todor Manojlović” je u četvrtak, 17. novembra, „Ona” a u sredu, 23. „Priča o Feniksima” – CEKOM. Sve počinju u 20 časova. Na Lutkarskoj sceni je u subotu, 19. novembra, u 10 časova „Patkica žutkica”.

SOLO PEVAČI
Koncert učenika solo pevanja prof. Ane Aleksić Šajrer je u četvrtak 17. novembra, u 19 časova, u MZ „Veljko Vlahović”.

SOCIJALNI FORUM
Tribina Zrenjaninskog socijalnog foruma o temi Novi horizonti emancipacijskih politika biće održana u petak 18. novembra u 19 sati u sali KUD Petefi na staroj pijaci. Govori Luka Matić, doktorand filozofije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

AKADEMIJA
Svečana akademija povodom 40 godina rada KUD „Pionir“ biće u petak, 18. novembra, u 11 časova, u baroknoj sali Gradske kuće.