NAJAVA DOGAĐAJA

DEČJA RADIONICA
U subotu, 16. aprila, u okviru dečjeg programa Kulturnog centra biće održana radionica „Čitanjac sa bibliotekarima”. Program počinje u 10 časova na Fejsbuk strani KC-a.

TURNEJA SLOBODNE ZONE
U Kulturnom centru gostuje 16. Turneja filmskog festivala „Slobodna zona”. Ovogodišnja donosi najnovije filmove sa prošlogodišnje Slobodne zone. Projekcije se organizuju u velikoj sali od 20 časova. Ulaz je slobodan. U četvrtak, 14. aprila, na programu je „Najlepši dečak na svetu”, a u petak, 15. aprila, „Zabavi je došao kraj”.

IZLOŽBA UČENIČKIH RADOVA
Od 14. do 20. aprila Kulturni centar organizuje izložbu najboljih učeničkih radova novosadske škole za dizajn „Bogdan Šuput”. Otvaranje je u četvrtak, 14. aprila, u 18.30 časova. Program se može pratiti i na Fejsbuk strani KC-a.

FILM (FEST)
U subotu, 16. aprila, u bioskopu Kulturnog centra prikazuje se film „Suncokreti” sa ovogodišnjeg FEST-a. Ovaj kazahstanski film snimljen je 2021. godine, a režirao ga je Elia Gilman. Početak je u 20 časova. Karte se prodaju na biletarnici od 10 do 12 i od 18 do 20 časova i pre početka projekcije po ceni od 250 dinara.

SMOTRA GUSLARA
Dvadeset i osmi festival guslara Vojvodine biće održan u Kulturnom centru u nedelju, 17. aprila. Finalno veče počinje u 19 sati. Nastupiće Ženska pevačka grupa KC-a „Filigran”, Kulturno-umetničko društvo GIK „Banat – Pionir” i vokalna solistkinja Milica Dosković. Ulaz je slobodan.

TRIBINA
U utorak, 19. aprila, u Kulturnom centru održaće se tribina „Srpska fotografija”. Učesnici su renomirani fotograf Tomislav Peternek, profesor Branimir Karanović i poznati fotograf i urednik fotografije u listu „Zrenjanin”Jovan Njegović Drndak. Početak je u 19 časova.

IZLOŽBA
U četvrtak, 21. aprila, biće otvorena izložba likovne umetnice Sonje Bojanić pod nazivom „Mikro”. Početak je u 19 časova. Postavka će sadržati 20 slika i šest video radova.

FRAJLE
Koncert ženskog akustičnog benda „Frajle” (The Frajle) održaće se u Kulturnom centru u petak, 13. maja, u 20 časova. Karte se prodaju na biletarnici radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena ulaznice je 1.500 dinara.