NAJAVA DOGAĐAJA

Dečja radionica
U subotu, 3. aprila, u okviru onlajn radionica Kulturnog centra na programu je NTC radionica „Slikovni prikaz pesme i duple asocijacije” koju će voditi Tea Topić. U nastavku programa održaće se i „Persu kutak za zdrav trenutak” i „Ajron sportski izazov”. Programi počinju u 10 časova na „Fejsbuk” stranici Kulturnog centra

Pozorišna predstava
Urađena po drami Đerđa Špira, pozorišna predstava „Prah” , u adaptaciji i režiji Veljka Mićunovića, biće izvedena na velikoj sceni Kulturnog centra u subotu, 3. aprila, u 19 časova. Uloge tumače Nataša Ninković i Zoran Cvijanović. Ulaznice po ceni od 1000 dinara se prodaju svakog radnog dana na biletarnici KC-a od 10 do 12 i od 18 do 20 časova.

Dani italijanskog filma
U Kulturnom centru u toku aprila, na programu je ciklus „Dani italijanskog filma”, a publika će imati priliku da pogleda četiri žanrovski različita ostvarenja. U sredu, 7. i četvrtak, 8. aprila, na programu je film Leonarda Tiberija iz 2017. – „Mi smo bili dobrovoljci”. Projekcije su u velikoj sali od 19 časova. Ulaz je besplatan.

Novi svetski poredak
Izložba likovne umetnice Ane Cvejić „Novi svetski poredak” biće otvorena u Kulturnom centru do 21. aprila. Publika će moći da vidi 15 radova nastalih od 2017. do 2019. U ovoj seriji crteža – slika, urađenih kombinovanom tehnikom u velikom formatu sa provokativnim imenom postavke, autorka je želela da prepozna savremna značenja i pokuša da dešifruje emocije modernog čoveka u vremenu tehnološke, birokratske i holivudizovane realnosti.

ULAZ-ov 33. salon
Izložba učesnika ovogodišnjeg 33. salona ULAZ-a biće otvorena za posetioce od 2. do 8. aprila u malom salonu Narodnog muzeja. Selektor, Aleksandar Kačar, akademski slikar, dodelio je tri ravnopravne nagrade i 15 pohvala. Učestvovalo je 44 autora sa 72 rada.