NAJAVE DOGAĐAJA

HUMANITARNI KONCERT
Kulturni centar Zrenjanin i humanitarna organizacija „Budimo ljudi” uputili su poziv sugrađanima na koncert KUD „Pionir”, u petak, 5. avgusta, u 20 časova u Amfiteatru Kulturnog centra. Sav prihod je namenjen lečenju u inostranstvu našeg sugrađanina Branislava Prekajskog.

IZLOŽBA
Izložba radova Nadežde Kirćanski biće otvorena u petak, 5. avgusta, u 19 časova, u izložbenom salonu Kulturnog centra. Rođena je 1992. godine u Zrenjaninu. Trenutno je na Master akademskim studijama na vajarskom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Mrđana Bajića i Radoša Antonijevića. Radi crteže, skulpture i instalacije.

FILM
U sredu, 10. i četvrtak, 11. avgusta, u maloj sali Kulturnog centra, od 21 sat, biće emitovan film „Državni neprijatelj” (The Public Enemy). Reč je o kriminalističkoj drami Viljema Velmana (Williama A. Wellman), iz 1931. U glavnoj ulozi je Džems Kegni (James Cagney). Ulaz je besplatan.

MONODRAMA
Jovica Jašin izvešće monodramu „Ima jedna zemlja”, rađenoj prema knjizi „Pisma iz Srbije”, satiričara Bojana Ljubenovića, u četvrtak, 11. avgusta, u 21 sat, u Amfiteatru Kulturnog centra. Ulaz je besplatan.

„3D KORZO FEST”
Prvi „3D Korzo fest” biće održan od 6. do 8. avgusta na Trgu slobode u Zrenjaninu. Reč je, zapravo, o drugom delu ovogodišnjeg „Korzo festa”. Učestvovaće petnaest umetnika, a pridružiće im se i zrenjaninski kreativci.
Festival je posvećen Olimpijskim igrama u Riju – petnaest umetnika oslikaće deset 3D slika čija je tema sport.
Prema rečima Marjana Rončevića, predsednika Upravnog odbora zrenjaninskog „Korzo festa”, reč je o prvom Festivalu ovakve vrste u Srbiji.
Učesnici su Nevena Leftorova i Vesela Petrova – Bugarska, Romano Kuduzović – Bosna i Hercegovina, Ksenija Kovačević – Subotica, Željko Vitorović – Valjevo, Milena Popov Nena – SAD, rođena u Zrenjaninu, Milivoj Kostić – Novi Sad, Strip radionica „Epika” – Kikinda: Vladislav Gajski, Vladimir Krstić, Biljana Gajski, Dejan Popović, Miloš Vujić, Marina Stefanović, Igor Kovačević, Marko Jesić.