NAJAVE DOGAĐAJA

FILMSKI CIKLUS
Novi ciklus francuskog filmskog karavana „Glumice” prikazivaće se u Kulturnom centru svake srede i četvrtka u decembru. Ciklus projekcija organizuje se u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji. Projekcije su u maloj sali od 20 časova, a ulaz je besplatan. U četvrtak, 6. decembra, je film „Cezar i Rozalija/ César et Rosalie” (1972, 110‘), a u sredu, 12. i četvrtak, 13. decembra, film „Pakao/L’Enfer” (2009, 94‘).

FILM
U velikoj sali Kulturnog centra, 6,7,10,11,12,13. i 14. decembra u terminima od 18 i 20.30 časova, prikazivaće se domaće filmsko ostvarenje „Kralj Petar Prvi: U slavu Srbije” (2018,85’). U istim terminima, 8. i 9. decembra, filmovi se puštaju u maloj sali. Cena ulaznice je 250 dinara. Više o filmu na www.kczr.org

TRIBINA NA BAGLJAŠU
Udruženje za političke nauke Srbije i Zrenjaninski socijalni forum organizuju u ponedeljak, 10. decembra, tribinu „Konstitucionalizam i ustavni dizajn u demokratskoj recesiji”. Učestvuju dr Milan Podunavac, prof. dr Nebojša Vladisavljević i Miroslav Samardžić. Tribina će biti u sali MZ Bagljaš, u 19 sati.

PREDSTAVA I TRIBINA
U subotu, 8. decembra, u Kulturnom centru biće predstava Reflektor teatra – „Smrt fašizmu: O ribarima i slobodi” i tribina „Koja je tvoja crvena linija”, na kojoj će govoriti Milovan Pisari – istoričar, Marina Fratucan – novinarka, Dragan Popović – pravnik i aktivista, Senka Jankov – prof. sociologije, Marija Vasić – prof. sociologije i Saša Ljevar – prof. istorije. Program počinje u 20 časova. Ulaz je besplatan.

ROK KONCERT
Tradicionalni decembarski koncert benda „Drink or daj” (Drink or die) održaće se u Kafeu Kulturnog centra u subotu, 8. decembra. Kao podrška nastupaju beogradski pank bend „Kamene kare” i zrenjaninski sastav „No disciplin” (No discipline). Koncert je zakazan za 22 sata, cena ulaznice je 200 dinara.

POZORIŠTE
U četvrtak, 6. decembra, na Dramskoj sceni NP „Toša Jovanović” je predstava „Mirgorod”, dok je u petak, 7. decembra, „Bilo jednom u Banatu”. Početak je u 20 časova. U subotu, 8. decembra, na Lutkarskoj sceni, u 10 časova gledaćete predstavu „Zvezdan”. Istog dana, u 20 časova, na repertoaru je opera „Boemi – La boheme”.

PIKNIK U KLASICIZMU
Koncert „Piknik u klasicizmu” ansambla „Beogradski barok” biće održan u ponedeljak, 10. decembra u baroknoj sali gradske kuće. Ansambl će izvesti kamernu muziku Mocarta, Štamica i Betovena na istorijskim instrumentima pod umetničkim vođstvom Karoline Beter (travesto flauta). Koncert počinje u 19 časova, a ulaz je besplatan. Više na www.kczr.org

BERZA PLOČA
U nedelju, 9. decembra, od 10 do 14 časova u Kulturnom centru biće berza gramofonskih ploča (prodaja, zamena, kupovina). Informacije: 061/2952592.

VIKEND UZ TAMBURU
U Kulturnom centru, u nedelju, 9. decembra, biće koncert Banatskog tamburaškog centra „Vikend uz tamburu”. Učestvuju Ivan Petrov i kamerni orkestar BTC-a, Dušan Radosav i tamburaški orkestar OŠ „Stevan Aleksić” iz Jaše Tomića, Jovo Babić i tamburaški orkestar OŠ „Sveti Sava” iz Žitišta, vokalni solisti Vukašin Šofejović i Elena Žitinja. Koncert počinje u 19 časova, a ulaz je besplatan.

PROMOCIJA KNJIGE
Promocija knjige i besplatan seminar za trudnice „Treba znati o dojenju” Slađane Crvenkov, biće u ponedeljak, 10. decembra, u maloj sali Kulturnog centra, sa početkom, u 14 časova.

TRIBINA
U utorak, 11. decembra, u maloj sali Kulturnog centra biće tribina „Javni dug i samostalno vođenje ekonomske politike”. Govoriće Branko Pavlović, advokat. Tribina počinje u 19 časova.

KONCERT
U nedelju, 16. decembra, KUD „GIK Banat – Pionir” održaće godišnji, 42. koncert. Manifestacija počinje u 18 časova u velikoj sali Kulturnog centra. Predstaviće se oko 120 izvođača, članova KUD-a. Ulaznica je 250 dinara, a prodaju se na blagajni KC, svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova.

IZLOŽBA
U ponedeljak, 10. decembra, u Savremenoj galeriji biće izložba slika petoro savremenih vizuelnih umetnika koji su boravili i radili u Umetničkoj koloniji Ečka u okviru 63. saziva umetnika „Slika 2018”. Selektor i kustos projekta je Sunčica Lambić-Fenjčev. Izložba se otvara u 19 časova.