NAJAVE DOGAĐAJA

PREDSTAVA
Pozorišni komad „Priča se po gradu” biće odigran u ponedeljak, 18. februara, na velikoj sceni Kulturnog centra. Početak je u 20 časova. Tekst i režiju potpisuje Staša Koprivica, a uloge tumače Olga Odanović, Dubravka Mijatović, Anastasia Mandić i Sena Đorović. Predstava je nastala u produkciji Ganeta Pecikoze. Karte se prodaju na biletarnici KC svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova, po ceni od 800 dinara. Informacije o prodaji svih karata u Kulturnom centru mogu se dobiti na 566-712.

KONCERT „LEGENDI”
U subotu, 23. februara, u Kulturnom centru biće održan koncert ansambla „Legende”. Nastup počinje u 20 časova. Karte se prodaju na biletarnici KC svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova, po ceni od 900 dinara.

REKAPITULACIJA IZLOŽBE
Zatvaranje postavke „Vasa Pomorišac – od tradicije do moderne” biće upriličeno u četvrtak, 14. februara, sa početkom u 19 časova, u salonu Narodnog muzeja. U duhu proslave dana Sv. Trifuna publika će se, uz vino, zajedno sa autorkama izložbe kustoskinjama Oliverom Skoko i Ivanom Arađan, podsetiti životnog i stvaralačkog puta slikara Vase Pomorišca. Tokom trajanja izložbe organizovana su tumačenja postavke, predavanja, radionice, koncert učenika muzičke škole i proba hora „Panonika”.

SAVREMENA GALERIJA
„Četiri slike” – izložba umetničkih dela otkupljenih za zbirku Savremene galerije na
osnovu konkursa Ministarstva kulture i informisanja biće otvorena u ovoj ustanovi u ponedeljak, 11. februara, u 19 časova. U pitanju su radovi Igora Antića, Marije Dragojlović, Dejana Kaluđerovića i Nikole Džafa.

INSPIRACIJA STRIP
Izložba „Slike” Danijela Babića biće otvorena u petak, 8. februara, u 19 časova, u Kulturnom centru. Babić je završio slikarstvo na novosadskoj Akademiju umetnosti, a izlagao je na 68 samostalnih izložbi. Radovi koji će biti izloženi baziraju se na vizuelnom identitetu proisteklom iz stripa i pop kulture.

ITALIJANSKI FILMOVI
U okviru ciklusa savremenog italijanskog filma u maloj sali Kulturnog centra prikazuje se ostvarenje „Lepi ljudi”, u četvrtak, 7. februara. Naredne nedelje na repertoaru je film „Pučini i devojka”. Ovaj program realizuju Kulturni centar i Italijanski institut za kulturu iz Beograda. Projekcije filmova će biti sredom i četvrtkom, a ulaz je slobodan.