NAJAVE DOGAĐAJA

KVIZ PREDŠKOLACA
U Kulturnom centru Zrenjanina je u utorak, 15. marta, počeo kviz za najmlađe „Ko će bolje, ko će pre?”, u saradnji sa Predškolskom ustanovom Zrenjanin. Učestvuju pripremne grupe zabavišta (17, 18, 21, 22. i 23. marta). Slede nagrade.

KONCERT „KOLA”
Koncert Ansambla narodnih igara i pesama Srbije „Kolo” je u petak, 18. marta, u 20 časova u Kulturnom centru. Predstaviće se nizom spletova igra. Ulaznice su 400 dinara, za organizovane posete 300 i prodaju se od 10 do 12 i od 18 do 20 časova.

TRIBINA
Tribina „Stanje ljudskih prava i sloboda okupljanja u Srbiji” biće održana u utorak. 22. marta, u 19 časova, u maloj sali Kulturnog centra. Uvodničar je Milan Antonijević – direktor JUKOM-a. Moderator je Miroslav Samardžić.

FRANCUSKI FILM
U okviru ciklusa „Ljudskost”, u sredu, 23. i četvrtak, 24. marta, u 20 časova, u saradnji sa Francuskim institutom za kulturu u Srbiji, u maloj sali biće prikazan francuski film „Sledeći put ću ciljati pravo u srce” (2014). Režija Sedrik Anže.

„KONTRAŠ”

Komedija „Kontraš” je u četvrtak, 24. marta u 20 časova, u Kulturnom centru. Bravurozni Ljubomir Bandović je u ulozi neponovljivog Ponjave… Ulaznice su 500 dinara, za organizovane posete 400, a 250 za učenike i penzionere. Prodaja je svakog radnog dana i subotom, od 10 do 12 i od 18 do 20 časova.

„FRAJLE”
Koncert ženskog akustičnog sastava „Frajle” je u subotu, 26. marta, u 20 časova u Kulturnom centru. Bend je prepoznatljiv po obradama pop, rok, soul i R&B pesama kao i po originalnom muzičkom i scenskom nastupu. Uz „Ich liebe dich”, Štiklice, Fina… izvešće i neke od pesama sa trećeg studijskog albuma „Strana B ljubavi”… Ulaznice su 700 dinara, a za organizovane posete 600: svakog radnog dana i subotom, od 10 do 12 i od 18 do 20 časova.

„ZVONO”
U Pozorišnom klubu „Zeleno zvono” je u subotu, 19. marta, od 22 časa koncert ABBA real tribute benda. Ulaznica je 200 dinara. U subotu, 26. marta, biće koncert benda Orthodox Celts, a u subotu 2. aprila, još jedan GIFT bend spektakl!
ROMAN VITOMIRA ĆURČINA
Prva knjiga Vitomira Ćurčina, „Šešir sa crvenom trakom – i druge priče koje ljubav dotiče”, biće predstavljena u ponedeljak, 21. marta, u 19 časova, u „Zelenom zvonu”. O knjizi će govoriti autor Vitomir Ćurčin, diplomirani inženjer, Sonja Vukadinović, mr Branka Jajić i Slavko Golić, profesori književnosti.

FILM I IZLOŽBA
Dva dokumentarna filma iz ciklusa „Bardovi i talenti”, autora Zorana Slavića, u realizaciji „Digital stila”, posvećena Rudolfu Brkiću, Rastku Stefanoviću, Dušku Kirćanskom i Branku Đukiću, biće prikazani u Mesnoj zajednici „Veljko Vlahović”, u ponedeljak, 21. marta, u 18 časova.

REPERTOAR POZORIŠTA
U Narodnom pozorištu „Toša Jovanović”, u petak, 18. marta, igra predstava „Večera budala”. U subotu, 19. marta, gostuje Akademija 28 sa predstavom „Zabranjeno voće”. Na Sceni „Todor Manojlović”, u četvrtak, 17. marta, od 20 časova na programu je „Ne mo’š pobeć’ od nedelje” a sledećeg četvrtka, 24. marta, „Paorska groznica”. Sve počinju u 20 časova. Na Lutkarskoj sceni je u subotu, 19. marta, u 10 časova, „Pesma Belog Kita”, a u nedelju, 20. marta, u 18 časova, „Plavi Petar”.

TRIBINA
Tribina Zrenjaninskog socijalnog foruma o temi Posledice privatizacije u poljoprivredi Srbije biće održana u četvrtak 24. marta u sali KUD Petefi, u 19 sati. Uvodničar je Milenko Srećković, publicista, osnivač Pokreta za slobodu.

PREDAVANjE
Na Dečjem odeljenju Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin” nedavno je održano predavanje zrenjaninskih slikara i pedagoga, Gabrijele Parigros i Rastka Stefanovića. Cilj je bio upoznavanje učenika Zrenjaninske gimnazije sa pojmom akta u umetnosti i upućivanje kako napraviti razliku između predstavljanja tela u umetnosti i zloupotrebe tela mas-medija danas.
KULTURA ŽIVLjENjA
U ponedeljak, 21. marta, od 18 sati, Udruženje „Zdrav život” organizuje, u Makedonskoj 11, predavanje Najveća dostignuća tehnologije svesti (teorija i praksa). Predavač je prof. Spasoje Vlajić.