NAJAVE DOGAĐAJA

KONCERT AMIRE MEDUNJANIN
Svetski poznata pevačica sevdalinki Amira Medunjanin u ponedeljak, 11. marta, održaće koncert na velikoj sceni Kulturnog centra. Uz Amiru će nastupiti i gitarista Ante Gelo, kao i kontrabasista Zvonimir Šestak. Koncert počinje u 20 časova, a cena ulaznice je 1.000 dinara. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova.

CIKLUS KOMEDIJE
U okviru Francuskog filmskog karavana – ciklusa „Komedije”, u četvrtak, 7. marta, u 20 časova, na repertoaru je film „Javna ličnost” (2018). U sredu i četvrtak, 13. i 14. marta, prikazuje se film „Pulen”. Ulaz na sve projekcije je slobodan, a ovaj filmski ciklus realizuje se u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji.

FILM O VITNI HJUSTON
Dokumentarac „Vitni” iz 2018. godine biće prikazan u Kulturnom centru u četvrtak, petak i subotu – 7, 8. i 9. marta – u 20 časova. Film je posvećen muzičkoj divi i jednom od najpoznatijih svetskih pop vokala Vitni Hjuston, a prikazuje se u domaćim bioskopima odmah nakon beogradske premijere na Festu. Karta košta 250 dinara.

MEKSIKO NA SLIKAMA
Izložba fotografija „Meksički kodeksi – uspomene i saznanja” biće otvorena u petak, 8. marta, u malom salonu Kulturnog centra. Početak je u 18 časova. Izložba se realizuje u saradnji sa Ambasadom te države u Beogradu, a nastala je kao projekat kulturne saradnje Meksika i Srbije. Postavku će otvoriti ambasador Meksika u Srbiji, njegova ekselencija Marko Antonio Garsija Blanko.

VAJARSKA DELA
Izložba skulptura Slavice Lazić Dundas – „Arhitektura negativa” biće otvorena u petak, 8. marta, u 19 časova u izložbenom salonu Kulturnog centra. Slavica Lazić Dundas je 2018. godine magistrirala vajarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Članica je Ulusa.

KNJIŽEVNO VEČE
Promocija nove knjige Bore Otića „Šorom sredom, dvared” održaće se u četvrtak, 14. marta, u Salonu Narodnog muzeja, sa početkom u 19 časova. Delo sadrži 42 priče i „Rečnik mog zavičaja”. Štampanje knjige pomogli su Vlada Vojvodine i Pokrajinski sekretarijat za kulturu.

BERZA PLOČA
U nedelju, 10. marta od 10 do 14 časova, u Kulturnom centru će biti održana Berza gramofonskih ploča – prodaja, zamena, kupovina. Informacije se mogu dobiti na 061/2952592.