NAJAVE DOGAĐAJA

LAZAR RISTOVSKI U ZRENjANINU
Lazar Ristovski svečano će obeležiti početak rada knjižare „Delfi” u Zrenjaninu, u petak, 27. novembra, u TC Aviv Park. U 35. knjižari „Delfi” potpisivaće svoju kigu „Jednostavne priče”

PREDAVANjE
Predavanje „Akumulacija životne energije” je u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina, u petak, 27. novembra, u 18 časova, Koordinator je prim. dr med. Boro M. Vujasin.

PREDSTAVA
Kulturni centar Zrenjanina u petak, 27. novembra, organizuje odlazak u Atelje 212 na predstavu „Avgust u okrugu Osejdž”. Režija Ljiljana Todorović. Igraju Dara Džokić, Anita Mančić, Branimir Brstina… Polazak je u 17.30 časova ispred Kulturnog centra. Cena je 1.700 dinara.

PROMOCIJA KNjIGE
Promocija knjige Dr Zorana Vidojevića „Porazi i alternative: pretnja pustoši i etika otpora” je u utorak, 1. decembra, u 19 časova, u baroknoj sali Gradske kuće. Osim autora, učestvuju dr Slobodan Antonić, dr Jovan Dušanić, Miloš Knežević i dr Branko Balj. Organizatori su Gradska narodna biblioteka „Žarko zrenjanin” i Kulturni centar. Moderator je Miroslav Samardžić.

„DRŽAVNI POSAO”
U Kulturnom centru ponovo gostuje predstava „Državni posao – sa televizijom” – Čvarkov, Torbica i Boškić, u sredu, 2. decembra, u 20 časova. Igraju Dimitrije Banjac, Nikola Škorić i Dejan Ćirjaković. Karte se prodaju svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena je 1000 dinara.

FRANCUSKI FILM
U okviru francuskog filmskog ciklusa, u saradnji sa Francuskim institutom za kulturu u Srbiji, u maloj sali Kulturnog centra, u sredu, 2. i četvrtak, 3. decembra, u 20 časova, biće prikazan film „Ljudi ptice” (Francuska, 2014) – Paskal Feran. Igraju Džoš Čarls, Anais Demustje, Rošdi Zem. Ne preporučuje se mlađima od 12 godina. Ulaz je besplatan.

FESTIVAL SVETLOSTI
U četvrtak, 3.decembra, od 9 do 21 čas, zrenjaninska grupa NPN (nastavnika prirodnih nauka) u okviru programa obeležavanja Međunarodne godine svetlosti, organizuje „Festival svetlosti” u Kulturnom centru. Učenici osnovnih škola takmiče se u kvizu posvećenu Milutinu Milankoviću.

KULTURA ŽIVLjENjA
Udruženje Zdrav život organizuje u ponedeljak, 30. novembra, od 18 sati, predavanje Istina o zračenju. Predavač je prof. Snežana Živković.

POZORIŠTE
U Narodnom pozorištu „Toša Jovanović” u petak, 27. novembra, u 20 časova, na repertoaru je „Kokoška”, a u nedelju, 29., u 20 časova, gostuje Novosadsko pozorište Újvidéki színház – „Neoplanta”. Na Kamernoj sceni „Todor Manojlović”, u subotu, 28. novembra, u 20 člasova, igraju „Slobodne žene balkanske” a od 10 časova „Zec, kornjača i kompanija”.

URUČENjE NAGRADE IVANjIJU
Književniku Ivanu Ivanjiju biće urućena Nagrada „Dobar primer Novog optimizma” sledećeg četvrtka, 10. decembra, u 20 časova, u zrenjaninskom Pozorištu.

PROGRAM „ZVONA”
U četvrtak, 26. novembra, u 19 časova u „Zelenom zvonu” je promocija knjige pesama izraelskog pesnika Amira Ora „Muzej vremena”, u prevodu Vide Ognjenović i Davida Albaharija, u izdanju „Arhipelaga”: Amir Or, Vida Ognjenović i Gojko Božović.
U petak, 27. novembra, u 20:30 časova, Mreža SOS Vojvodina i Unija poslodavaca Vojvodine počinju obeležavanje kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama” – Tanja Banjanin i akustični bend „Orea” iz Novog Sada. U subotu, 28. novembra, od 22 časa, gostuje bend Gift – ulaz je 200 dinara.
U nedelju, 29. novembra, u 22 časa – Rundek Cargo Trio!

IZLOŽBA
Otvaranje izložbe foto kluba CD 13 „Kroz svetlost i tamu” je u petak, 27. novembra, u 19 časova u holu Kulturnog centra.