NAJAVE DOGAĐAJA

SVEDOCI TRADICIJE
Izložba pod nazivom „Svedoci tradicije” zrenjaninskog Foto- kluba „CD13” biće otvorena u Kulturnom centru do 14. jula. Postavku čini oko pedesetak fotografija koje su nastale u okviru istoimenog projekta, koji je pokrenut sa ciljem očuvanja tradicije sela Vojvodine, popularizacije seoskog načina života i očuvanja kulturne baštine. Projekat „Svedoci tradicije” realizovan je uz finansijsku podršku Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice AP Vojvodine, a zrenjaninska izložba se organizuje u saradnji sa Kulturnim centrom.

IZLOŽBA
Od 15. do 28. jula u Kulturnom centru biće otvorena izložba Jovana Blata „Drvo života”, koja predstavlja 12 autentičnih skulptorskih radova. Jovan Blat već deceniju stvara svoje skulptorske radove, ali će zrenjaninska publika imati priliku da pogleda celinu u okviru koje, prvi put u svom stvaralačkom radu, autor uvodi materijale – drvo i metal. Otvaranje je u četvrtak, 15. jula u 19 časova. Publika ima mogućnost da program i razgovor sa autorom prati i na Fejsbuk strani Kulturnog centra.

FILMSKA TURNEJA
„Beldoks Eho” naziv je turneje festivala dokumentarnog filma „Beldoks” koja će se organizovati i u Kulturnom centru od 14. jula do 5. avgusta. Osam filmskih ostvarenja koji ulaze u grupu najboljih svetskih dokumentranih filmova iz prethodne godine, prikazivaće se u velikoj sali svake srede i četvrtka od 20 sati. Ulaz je besplatan. U sredu, 14. jula na programu je film „Svemirski psi”, a u četvrtak, 15. jula, „Viktorija”. Više o filmovima na www.kczr.org

BANATSKA BAJKA
U četvrtak, 8. jula, u 18 časova je predstava „Robinzonka” sekcije OŠ „Jovan Dučić” iz Kleka, u 19 časova radionica „Kolorino stvaralaštvo”, a pola sata kasnije predstaviće se plesni klub „Una”, a potom sledi „Persu kuvanje”. U 21 čas je projekcija filma „Bezrepi Pele” (dečji sinhronizovani). U petak, 9. jula, u 20 časova je muzički program Milice Dosković, vokalne solistkinje sa gostima. Narednog dana, 10. jula, u 20 sati nastupa „Bid bend” Gagić i prijatelji – hor kluba za stara i odrasla lica Zrenjanin. U nedelju, 11. jula, na programu je Gordana Stojanović „Zdravlje je najveće bogatstvo” u 20 časova, a u 21.30 je projekcija filma „Promil do kraja” (komedija). Ivica Petrov i Đorđe Damjan „Muzika svih generacija” nastupaju u ponedeljak, 12. jula, u 20 časova, dok se u utorak, 13. jula, predstavlja vinarija „Nedin” Vršac i Duo „Hend mejd” (Hand made). U sredu, 14. jula, u 20 sati nastupa KUD „Lola” iz Perleza-Stajićevo.