NAJAVE DOGAĐAJA

DEČJA RADIONICA
U subotu, 6. novembra, u okviru dečjeg programa Kulturnog centra sa početkom u 10 časova na Fejsbuk strani biće prenos posete golf klubu „Centar”, gde će se održati i radionica posvećena ovom sportu.

IZLOŽBA
U salonu Kulturnog centra u četvrtak, 4. novembra, otvara se izložba „Tragovi jednog vremena – filmski plakat 1945-1970”. U okviru postavke predstaviće se oko 50 plakata iz arhive Filmskog centra Srbije koji su nastali četrdesetih, 50-ih i 60-ih godina 20. veka. Reč je o značajnim delima jugoslovenske kinematografije, kao što su: „Skupljači perja”, „Kad budem mrtav i beo” … Početak je u 19 časova, a publika otvaranje može pratiti i na Fejsbuk strani KC- a.

OLIMPIJAC SA BEGEJA
Premijera filma „Olimpijac sa Begeja” održaće se u petak, 5. novembra, u velikoj sali Kulturnog centra sa početkom u 19 časova. Ulaz je slobodan. Film je posvećen jednom od najznačajnijih zrenjaninskih olimpijaca Miloradu Stanulovu. Autorka je Stojanka Lekić, a filmsku produkciju potpisuje zrenjaninsko udruženje „Pečat”.

PROMOCIJA KNJIGE
U subotu, 6. novembra, održaće se promocija zbirke pesama i kratkih priča „Slike iz života kralja idijota” Ivana Tošina, objavljene u izdanju Književne omladine Srbije, u maloj sali Kulturnog centra. Početak je u 19 časova.

CEKOMOVI PROGRAMI
Centar za kreativno odrastanje i multikulturnu saradnju sa Kulturnim centrom realizovaće tri programa: u subotu, 6. novembra, u 20 časova je pozorišna predstava „Indigo” (velika sala); u nedelju, 7. novembra, u 16 časova biće izložba (ispred velike sale), a u 17 časova performans (velika sala). Ulaz je slobodan.

KONCERT NIKOLE VRANJKOVIĆA
Beogradski kantautor Nikola Vranjković održaće koncert u subotu, 13. novembra, u velikoj sali Kulturnog centra sa početkom u 20 časova. Ovom prilikom Vranjković će sa svojim bendom promovisati aktuelno izdanje – trostruki lajv album pod nazivom „Biološki minimum”. Ulaznice su u pretprodaji po ceni od 1.000 dinara na biletarnici i u knjižari „Teatar”. Na dan koncerta cena karte iznosiće 1.300 dinara.

PREDSTAVA
Pozorišna drama „U agoniji” biće izvedena u Kulturnom centru u subotu, 20. novembra, u 20 časova. Karte se prodaju na biletarnici svakog radnog dana od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena karte je 1.000 dinara.

REPERTOAR NARODNOG POZORIŠTA „TOŠA JOVANOVIĆ”

Po jedna dramska i lutkarska predstava
Na velikoj sceni zrenjaninskog teatra u petak, 5. novembra, na programu je predstava „Zrenjanin”. Početak je u 20 časova. Narednog dana, u subotu, 6. novembra, najmlađa publika uživaće u izvedbi komada „Lutak Nevaljalko”, sa početkom u 11 časova.
Karte po ceni od 400 dinara za dramske (za studente, đake, penzionere i grupne posete cena karte je 300 dinara) i 200 za lutkarske, mogu se kupiti na biletarnici radnim danima (osim utorkom) od 18 do 20 časova i subotom od 10 do 12 časova, odnosno nedeljom jedan sat pre početka predstave. Karte se mogu rezervisati putem imejla info@tosajovanovic.org.rs ili na sajtu www.tosajovanovic.org.rs.
Svako ko poseduje karticu „Cena minus za 3+” ima 50 odsto popusta na cenu karte.