NAJAVE DOGAĐAJA

DEČJA RADIONICA
U subotu, 1. januara, u okviru dečjeg programa Kulturnog centra u 10 časova na Fejsbuk strani KC-a biće izvedena novogodišnja predstava „Da li i gusari dobijaju paketiće?”
studija „Cekom”. U toku trajanja dečjeg programa predviđeno je da neki od učesnika ukoliko žele, snime svoj video zapis na osnovu datih uputstava i učestvuju u nagradnoj igri. Video prilozi šalju se na elektronsku adresu: nikoleta@kczr.org.
Pokrovitelji programa su: Grad Zrenjanin, „Persu marketi” i prodavnica sportske opreme i rekvizita „Ajron” (Iron).

KONCERT ZRENJANINSKE FILHARMONIJE
Novogodišnji koncert Zrenjaninske filharmonije i muzičkog virtuoza Stefana Milenkovića biće održan u Kulturnom centru u nedelju, 9. januara 2022, sa početkom u 20 časova. Nastupom vrsnih muzičara dirigovaće Mikica Jevtić. Tradicionalni novogodišnji muzički događaj upriličiće Zrenjaninska filharmonija u saradnji sa Gradom Zrenjaninom i Kulturnim centrom. Ulaznice se prodaju na biletarnici svakog radnog dana od 10 do 12 i od 18 do 20 časova po ceni od 1.000 dinara. Telefon: 023/566-712.

LIKOVNI SALON „30×30”
U Kulturnom centru je do kraja decembra otvoren 16. Likovni salon „30×30”. U okviru izložbe predstavljaju se radovi najuspešnijih učesnika ovogodišnjeg konkursa koji je u septembru ove godine raspisao Kulturni centar u saradnji sa autorom projekta mr Milutinom Mićićem.
Ove godine prijavilo se 247 autora iz Srbije, Hrvatske, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Italije i Slovenije. Žiri u sastavu Ana Stanar, istoričarka umetnosti, mr Vukašin Milović, vajar i mr Milutin Mićić, akademski slikar odabrao je 25. novembra radove 195 autora za izlaganje i dodelio tri nagrade. Likovni salon će gostovati u Beogradu, Pančevu, Sremskoj Mitrovici i Novom Sadu.

KREATIVNE RADIONICE
U Salonu Narodnog muzeja u prostoru izložbe „Merak mi je…” održaće se kreativne novogodišnje porodične radionice pravljenja čestitki i ukrasa, a i malo drugačijih jelki. Počele su u ponedeljak, 27. i trajaće do četvrtka, 30. decembra od 16 do 19 časova. Učešće na radionicama je besplatno.