NAKON SEDAM GODINA „BITEVIĆEV HOTEL” PROMENIO VLASNIKE

Renoviranje u toku, menja se i namena?

Nedovršena građevina na uglu ulica Cara Dušana i Slobodana Bursaća (među Zrenjanincima poznata kao „Bitevićev hotel”) uskoro bi mogla da dobije novu namenu. Kako saznajemo, objekat je nedavno prodat leskovačkoj firmi „Alfa invest grejding MD” (Alpha invest grading MD).
Tokom leta krenulo se sa struganjem slojeva plakata zalepljenih na prozore, zamenom stakala i uređenjem prilaznog stepeništa. Ovih dana adaptira se ulaz, a radovi se nastavljaju i unutrašnjosti objekta, uverili smo se na terenu.
Kako nezvanično saznajemo, zgrada će se preurediti za stambenu namenu.

ČEKA SE UPOTREBNA DOZVOLA?
Prema podacima Republičkog geodetskog zavoda (RGZ), „Alfa invest grejding” vlasnik je jedne trećine objekta. Uvidom u sajt Agencije za privredne registre, potvrdili smo da je nju u martu ove godine osnovao Dejan Milenković, na čije se ime vodi druga trećina vlasništva. Suvlasnik je Aleksandar Čugurić, leskovački biznismen, koji polaže pravo na jednu trećinu objekta. Prilikom kupovine, udeo je imala i Irena Čugurić, njegova supruga, ali se njeno ime više ne nalazi na listi prava.
Novi vlasnici sredinom avgusta pokrenuli su postupak ozakonjenja. Nepokretnost još uvek nema upotrebnu dozvolu, pokazuju podaci RGZ-a.
O daljim planovima, ulaganjima i dinamici radova iz firme „Alfa invest grejding” nisu želeli da govore za naš list.

 

NESUĐENI HOTEL
Podsetimo, objekat je oglašen za prodaju sredinom oktobra prošle godine. Sastoji se od prizemlja, dva sprata, potkrovlja i suterena (garaže), i ima skoro tri hiljade kvadratnih metara. Iako je projektovan kao hotel, može se koristiti i kao stambena ili poslovna zgrada sa lokalima i kancelarijama, navedeno je tada u oglasu.
Prema podacima iz katastra nepokretnosti, vlasnik parcele bio je Darko Kovačević, bivši fudbaler. On je hotel kupio 2016. godine od Milana Bitevića, sina biznismena Anđelka Bitevića.

Kako je tada pisao novosadski „Dnevnik”, početna cena bila je 500.000 evra, a objekat je prvobitno zamišljen kao hotel. Luksuzno zdanje na uglu ulica Cara Dušana i Slobodana Bursaća izgrađeno je 2000. godine, u vreme ekspanzije biznismena Anđelka Bitevića iz Stajićeva. Sastoji se od 26 soba, sedam apartmana i šest kancelarija.
Umesto da prima goste, mermerna fasada nesuđenog hotela, godinama unazad služila je kao besplatna oglasna tabla, naveo je „Dnevnik”.
Darko Kovačević vlasnik je i susdenog objekta koji je takođe bio oglašen na prodaju krajem prošle godine. Međutim, još uvek je u vlasništvu bivšeg fudbalera, pokazuju podaci RGZ-a.

J. Šormaz