Naš grad, od sjaja do očaja

Piše: Dalibor Bubnjević

Zrenjanin obiluje protivurečnostima! Retko se susrećemo sa prosekom, uglavnom je fokus pažnje nužno usmeren ka ekstremima. Posledično, ravnodušnost nije uobičajeno stanje duha u srcu Banata.
Prepun Trg slobode, za vreme nastupa Filharmonije, na najbolji način je poslao sliku o Zrenjaninu kao srednjoevropskom gradu kulture. Bilo je zadovoljstvo gledati monumentalnu arhitektonsku celinu koju su upotpunjavali zvuci koje su stvarali vrhunski umetnici. Zanimljivo, publika je bila na najvišem nivou uprkos tome što se koncert održavao pod okriljem pivske fešte.
Mnogi su dovodili u pitanje održavanje „Dana piva“ zbog odsustva proizvodnje „tečnog hleba“. Vešti organizatori su ove godine uspeli da demontiraju i ovaj pesimistički stav time što su organizovali naučno-stručni skup o pivu.
S druge strane, naš grad se neretko pojavljuje u (ne)popularnim rijaliti programima. Najpre nas je predstavljala Meduza u „Parovima“, a sada je u najavi da će u konkurentski TV format ući beba iz Zrenjanina. Kao što rekosmo na početku, previše kontrasta za tako malu sredinu…