Ni jedan Zrenjaninac u Vladi Vojvodine!

Piše: Dalibor Bubnjević

Šta je zajedničko prethodnoj i sadašnjoj Vladi Vojvodine? Jedini zajednički imenitelj za dva opozitna politička koncepta je negacija Zrenjanina. U Vladi Bojana Pajtića nijedan sekretar nije bio iz našeg grada. Istu praksu je nastavio i naprednjak Igor Mirović?! Nejasno je zašto nijedna partija ne reaguje na ignorantski stav koji se iskazuje prema najvećoj varoši u Banatu. Ne želimo da verujemo da ovdašnji političari, u strahu za vlastite karijere, prećutkuju i ličnim interesom potiru očitu nepravdu.

Po svemu sudeći, nova gradska vlast biće konstituisana tek u prvoj polovini jula meseca. Socijalisti su ovih dana bliže koaliciji sa Srpskom naprednom strankom nego prethodnih nedelja. Tome su mnogo i sami doprineli, spuštajući političke apetite. Smatraju da im pripadaju i jedno mesto pomoćnika gradonačelnika, dva mesta u Gradskom veću i direktorske fotelje u jednom javnom preduzeću i dve ustanove.
Socijalistima za sada račune mogu poremetiti Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i SPO. Ukoliko se u Zrenjaninu preslika novosadski model, LSV će ući u nezvaničnu koaliciju, pa će njoj pripasti određena upraviteljska mesta. S druge strane, može se čuti da Ljubomir Stanisavljev insistira na mestu direktora Narodnog muzeja, budući da je imao zapažene bravure devedesetih godina u Museumu. Da li će Stanisavljev neutralisati sve dosadašnje uspehe Vidaka Vukovića, znaćemo već za koju nedelju…