NOVOM EKOLOŠKOM SASTANKU U PERLEZU PRISUSTVOVALI I NEKI OD ČELNIKA

Pogon se proširuje, a ostala nerešena pitanja

Fabrika za reciklažu otpadne plastike „Feitiansuje” iz Perleza treba da uradi još jednu studiju o proceni uticaja na životnu sredinu zato što planira da izgradi dva otvorena platoa za skladištenje neopasnog otpada, utvrdila je Gradska uprava. Istovremeno, „Čuvari Perleza” su organizovali u četvrtak, 21. oktobra, u Mesnoj zajednici novu tribinu o ekološkim problemima u selu.
Aktivisti ističu da ni prethodna studija ove fabrike nije na jasan način predstavljena, kao i da se o njoj nije javno raspravljalo u Perlezu i u široj stručnoj javnosti. Zbog toga su na skup pozvali predstavnike Grada Zrenjanina, kineske fabrike, kao i autore postojeće studije o proceni uticaja. Međutim, oni nisu došli.
– Predstavnici firme „Feitiansuje” koju Perležani smatraju zagađivačem životne sredine pokazali su nespremnost da u prijateljskom razgovoru sa članovima lokalne zajednice iznađu rešenje za novonastalu situaciju. Kreatori studije su se zahvalili na pozivu, navevši da je javna rasprava o studiji ranije održana i da oni više ne smeju da daju izjave o njoj – naveo je predsednik „Čuvara Perleza” Ilija Batas Bjelić.
M. M.
Opširnije u štampanom izdanju