„OBROK ZA PORODICU”: UČINIMO DA PRAZNIK SVIMA BUDE LEP

Donatori, javite se i pomozite ugroženima!

Obrok za porodicu Zrenjaninin – Fejsbuk grupa koja pomaže sugrađanima koji su u teškoj situaciji da imaju pre svega hranu, ali i osnovna higijenska sredstva, nastavlja sa uspešnim akcijama, a Zrenjaninci svojim donacijama pokazuju da imaju veliko srce.
– Ove nedelje, 4. aprila, neki od naših korisnika slave Uskrs po gregorijanskom kalendaru. Voleli bismo da njihov deca proslave ovaj praznik kao i sva druga. U toku je akcija, a akcenat je na donaciji namirnica za uskršnju trpezu. To su jaja , boje za farbanje jaja, kolači, slatkiši, namirnice od kojih bi korisnici napravili poslastice i praznični ručak. Donatori mogu da se jave nama radi dogovora – naglašava Gabrijela Palfi, jedna od administratorki grupe.
Druga, Gordana Malbaški Udicki napominje da ova grupa novac ne prima, niti ga daje.
– Imena korisnika su zaštićena, naš cilj je da zajedno pomognemo da ljudi ne budu gladni. Napominjem da se pomoć odnosi na one koji žive u Zrenjaninu – kaže Gordana Malbaški Udicki.
Korpe solidarnosti postoje u „Maksi” supermarketima i prodavnicama „Majka prometa” na Lesnini, a hrana se može doneti i lično administratorkama grupe.
M. Bečejac