ODRŽAN JOŠ JEDAN PROTEST GRAĐANA ZBOG SMRADA IZ „PREKONA”

Da se čelnici sastanu i sa nama

U najvećem broju do sada, građani su se i protekle subote, 8. avgusta, okupili ispred pogona za preradu životinjskih konfiskata „Prekon”, kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog nepodnošljivih neprijatnih mirisa koji se šire iz ove fabrike.
I ovoga puta bacali su kese smeća u dvorište pogona, a grupa radnika „Prekona” im je na to dobacivala, ali takođe i novinarima koji su pratili skup.
Građani se ne uzdaju mnogo u obećanja gradonačelnika koja su data prošle nedelje da će Gradska uprava vrlo brzo ponuditi rešenje za problem smrada, te da će pogon „Prekona” sigurno biti izmešten.
– Lokalna samouprava je deklarativno stala na stranu građana budući da zvaničnici nisu nijednom formalno tražili sastanak sa nama niti su pokazali želju da čuju glas svojih građana. Pritom, održali su sastanak sa kreatorom problema, predstavnicima fabrike, iza zatvorenih vrata, dok delegirani predstavnici Udruženja „Stop kafileriji” nisu učestvovali čak ni kao posmatrači.
Naše Udruženje ne smatra da je bilo šta što je dogovoreno na tom sastanku validno. Tražimo da se naša strana čuje i da nas lokalna samouprava uključi u tok dogovora – kazao je za naš list jedan od učesnika protesta Gojkan Stojinović.

M. Maričić i D. Petrović
Foto: Damir Petrović

Opširnije u štampanom izdanju