ONLAJN TAMIČENJE LUTKARSKIH STVARALACA CENTRA ZA KULTURU OPŠTINE ARANĐELOVAC: Mila Salapura i Milica Cvetkov nagrađene za najkorona predstavu

Iako je pandemija korona virusa u talasima zaustavila brojne aktivnosti, pa i one u kulturi, Centar za kulturu i obrazovanje Opštine Aranđelovac je nedavno organizovao Prvo onlajn takmičenje lutkarskih pozorišta na kojem su veoma uspešni bili predstavnici Zrenjanina. Nagrade su uručene u petak, 4. septembra, na 13. Festivalu knjige, na Gradskom trgu.

Učenice Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ u Zrenjaninu Mila Salapura i Milica Cvetkov nagrađene su za najkorona predstavu.

Predstava talentovanih i kreativnih učenica iz Zrenjanina Mile i Milice je edukativna i naslovljena je „Korona i škola“. One su u III 4 odeljenju, a njihova učiteljica je Marija Kovačević. Kako uspešni učenici gotovo uvek imaju više talenata, tako i Mila i Milica, nisu samo odlični đaci, već ih krase i brojni talenti, ali i aktivnosti u kojima dolazi do izražaja znanje, maštovitost, veština.

U žiriju su bili Slobodan Tešić i Vesna Stanković, glumci Jugoslovenskog dramskog pozorišta, u Beogradu, a autor projekta je Milijana Marićević Petrović.

B. Jajić