OPŠTINA NOVI BEČEJ PLANIRA DONOŠENjE LOKALNIH EKONOMSKIH MERA

Pomoć privredi i građanima

Osim mera koje je Vlada Republike Srbije osmislila kao podršku privrednicima i građanima da bi ublažila negativan uticaj epidemije korona virusa, žitelji opštine Novi Bečej mogu da očekuju i donošenje lokalnih ekonomskih mera, najavio je predsednik ove srednjobanatske lokalne samouprave Saša Maksimović.
Ukoliko se slože i odbornici Skupštine opštine Novi Bečej, posle ukidanja vanrednog stanja biće pripremljeno nekoliko paketa ekonomskih mera. One će se odnositi na naknade za korišćenje prostora na javnim površinama u poslovne i druge svrhe, na zaštitu i unapređenje životne sredine, korišćenje javne površine za oglašavanje (bilbordi), kao i na takse za isticanje firme i zakup objekata u svojini Opštine.
Prema Maksimovićevim rečima, privrednici ne mogu da budu oslobođeni svih navedenih taksi za celu godinu, jer se budžet Opštine u najvećoj meri puni upravo na ovaj način, ali može da im se omogući da takse ne moraju da plate za prvi kvartal ove godine. Dodatno opterećenje na budžet opštine ove godine predstavljaće i preuizmanje duga Doma zdravlja Novi Bečej, upozorava Maksimović.
Ako se odbornici slože sa ovim paketom ekonomskih mera, biće neophodno da se uradi i rebalans budžeta, drugi po redu ove godine, istakao je Saša Maksimović.
www.novibecej.rs