ODLUKA U VREME VANREDNOG STANJA : ISTEKLA DOKUMENTA VAŽE, REGISTRACIJA NE

Šalteri dostupni samo za izuzetke

Sva lična dokumenta kojima je istekao ili istekne rok važenja za vreme vanrednog stanja (lična karta, putna isprava, vozačka dozvola, saobraćajna dozvola i oružni list) biće važeća dokle god bude na snazi vanredno stanje. Ovo se navodi u Odluci o važenju ličnih dokumenata državljana Srbije za vreme vanrednog stanja koju je usvojila Vlada RS.
Saobraćajne dozvole izdavaće se isključivo na zahteve za prvi upis vozila u jedinstveni registar i promenu vlasnika vozila. Registracione nalepnice za vozila upisana u jedinstveni registar izdavaće se na tehničkom pregledu vozila.

smart

POSLA KAO I KAD JE REDOVNO
Iz predstavništva Automoto saveza Srbije (AMSS) u Zrenjaninu poručuju da ova odluka ne utiče mnogo na njihov rad koji se ovih dana odvija kao i u normalnim okolnistima.
– Nakon što je uvedeno vanredno stanje, odlukom Vlade ustanovljeno je da istekla lična dokumenta tokom vanrednog stanja važe, ali registracija ne važi, tako da građani moraju da registruju vozilo ukoliko žele da ga voze. Šalteri Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) su od tad zatvoreni, a dostupni su isključivo za promenu vlasništva vozila, kada je potrebno da se menja saobraćajna dozvola i da se izdaju nove tablice, kao i kada je registracija vozila državnih organa i onih koja se nalaze u registru privrednog suda u pitanju – rekao je Boris Gladić, diplomirani pravnik koji radi u AMSS U Zrenjaninu.
Tehnički pregled za teretna vozila, kao i baždarenje i kalibracija tahografa može se obaviti u bivšem „Autobanatu”.
J. Šormaz

Opširnije u štampanom izdanju