ORDINACIJA „DIVINUM” OTVORILA VRATA SUGRAĐANIMA: Rehabilitacija i prevencija bola

Privatna Specijalistička ordinacija za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Divinum” otvorena je nedavno u ulici Vojvode Petra Bojovića broj 9. Osnivač je doktorka Nataša Magda, koja je okupila tim stručnjaka iz oblasti fizikalne medicine sa dugogodišnjim iskustvom u rehabilitaciji pacijenata svih uzrasta. Ordinacija je opremljena savremnim aparatima za fizikalnu terapiju, prostorijama za kineziterapiju i hidroterapiju.

– Otvaram privatnu fizijatrijsku ordinaciju sa željom da pacijentima pružimo najbolje moguće  lečenje i rehabilitaciju. Koristićemo savremene metode fizikalne medicine  i terapije bola, zasnovane na najnovijim doktrinarnim stavovima i dobroj kliničkoj praksi. Osim aparaturne fizikalne terapije, koristićemo inidividualnu kineziterapiju, medicinski fitnes, hidro i termoterapiju.  Lečenje je zasnovano na timskom radu, individualnom i holističkom pristupu u lečenju – izjavila je na svečanosti prilikom otvaranja ordinacije dr Magda.

Poznato je koliko fizikalna medicina pomaže u lečenju oboljenja i povreda lokomotornog aparata, neuroloških i reumatoloških oboljenja. Manje je poznato koliko fizikalna terapija pomaže u prevenciji hroničnih degenerativnih oboljenja, otklanja posledice stresa, premora i ublažava posledice starenja.

– Želimo da širimo svest o značaju prevencije i pravovremenom lečenju bola. Ubeđeni smo da ćemo postići bolje rezultate lečenja kreirajući prijatno okruženje i intimnu atmosferu ordinacije, sa ljubaznim i posvećenim osobljem. Terapija  će se sprovoditi pod svakodnevnom kontrolom  fizijatra i praćenjem rezultata lečenja – istakla je dr Nataša Magda.

L.Z.