OSAM EKIPA NADMETAĆE SE NA DRUGOM MEĐUNARODNOM KOŠARKAŠKOM TURNIRU ZA KADETE U ZRENJANINU

U znaku talenata i dva jubileja
Zrenjanin će od 7. do 9. aprila po drugi put biti centar košarkaške budućnosti Evrope. Na međunarodnom turniru za kadete (igrači do 16 godina) okupiće se osam odličnih ekipa i mnogo talentovanih igrača.
„Zrenjanin basketbal kup” počeo je u četvrtak, a danas (petak) od 10 časova u Kristalnoj dvorani sastaju se Emporio Armani – Darušafakam, a od 12 sati na programu je meč Partizan – Fenerbahče. Istovremeno i u Medisonu su utakmice Petrovgrad – Barselona i Real – Vašaš Akademija. Popodne, od 18.30 igraju Barselona – Partizan, a od 20.30 sastaće se Real – Emporio Armani. U Medisonu su u istim terminima mečevi Darušafaka – Vašaš i Fenerbahče – Petrovgrad. U subotu svi susreti za plasman se igraju u Kristalnoj dvorani, program počinje od 11.30, a finale je zakazano za 19 časova.
Predstavljajući turnir, organizatori su naveli da će on proteći u znaku dva jubileja: 70 godina od osnivanja Košarkaškog kluba Proleter i 60 godina od osvajanja titule prvaka Jugoslavije. O slavnim danima zrenjaninske košarke na konferenciji za novinare govorili su legendarni igrači šampionske generacije Lajoš Engler i Aleksandar Tornjanski. Rečeno je i da će krajem aprila biti završen film „Šampioni iz 1956” koji sprema Zoran Slavić sa saradnicima. Tokom turnira će biti održana i „trenerska klinika” na kojoj će eminentni predavači govoriti o savremenim metodama rada sa mladim košarkašima.

G. N. – B. M.