OTVOREN KNJIŽEVNI KONKURS ZA NEOBJAVLJENE PRIČE, PESME, ESEJE: „Ulaznica 2019”

Zainteresovani za učešće na konkursu „Ulaznica“ za ovu godinu mogu poslati svoje radove do ponedeljka, 16. septembra, na adresu: Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin”, Trg slobode 2, 23000 Zrenjanin, Srbija, sa naznakom: za Konkurs Ulaznica 2019, saopštili su organizatori.

Pravo učešća imaju svi autori/ke koji pišu na BHSC jeziku (bosansko-srpsko-hrvatskom-crnogoroskom).

Radovi se ne mogu slati putem imejla, obaveštavaju organizatori. Tekst se smatra objavljenim ukoliko se nalazi u knjizi, časopisu i/ili na internetu pre objavljivanja saopštenja žirija Književnog konkursa „Ulaznica 2019.

Otkucani ili odštampani radovi potpisuju se šifrom, a rešenje šifre sa ličnim podacima, adresom, brojem telefona i imejl adresom autora/ke šalje se u posebnoj zatvorenoj koverti koji se prilaže uz radove.

Moguće je poslati najviše do 5 pesama, 3 priče i 3 eseja, s tim da je otvorena mogućnost konkurisanja u sve tri kategorije. Dužina pojedinačne priče ili eseja ne može da prelazi 10.000 slovnih mesta, uključujući i razmake. Rukopisi se šalju u tri primerka i ne vraćaju se.

Odluku o nagradama koje se sastoje od novčanog iznosa, diplome i objavljivanja u posebnom broju časopisa „Ulaznica doneće žiri koji će imenovati redakcija časopisa – navodi se u saopštenju.

Proglašenje dobitnika i uručenje nagrada obaviće se na završnoj svečanosti u Gradskoj narodnoj biblioteci „Žarko Zrenjanin“, u Zrenjaninu, u petak, 13. decembra, u 19 časova. Tom prilikom biće promovisan broj „Ulaznice u kojem će biti objavljeni nagrađeni i pohvaljeni radovi.

Više obaveštenja može se dobiti na telefon +38123566210 ili na imejl adresu: zrulaznica@gmail.com

M.Ml