PODSTICANJE ZAPOŠLJAVANJA UDRUŽENIM SREDSTVIMA U ŽITIŠTU

Ugovorili nova radna mesta

Lokalne samouprave Srednjobanatskog okruga i ove godine su se uključile u finansiranje lokalnih akcionih planova zapošljavanja (LAPZ). Prema tim planovima i finansijskim sredstvima opredeljenim za zapošljavanje i udruživanje sa sredstvima Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ), primena mera aktivne politike zapošljavanja je u toku u Žitištu i Novom Bečeju, a uskoro i u Novoj Crnji.
Žitišanska lokalna samouprava redovno izdvaja sredstva za aktivne mere zapošljavanja. Ove godine ona su dosegla iznos od osam miliona dinara, od čega je 4,2 miliona dinara izdvojila opština Žitište, a ostalo su sredstva NSZ. Planirani su javni radovi, stručna praksa i novo zapošljavanje, kao mere koje će obezbediti radno angažovanje za više od 50 nezaposlenih i poboljšati ukupan poslovni ambijent.
U Žitištu su prošlog ponedeljka potpisani ugovori sa poslodavcima koji su ostvarili pravo na subvenciju za otvaranje novih radnih mesta za teže zapošljiva lica sa evidencije nezaposlenih. Za ovaj program opredeljeno je 2.000.000 dinara, odnosno subvencije za otvaranje deset radnih mesta u jednokratnom iznosu od po 200.000 dinara za poslodavce u privatnom sektoru.
M. Bečejac

Opširnije u štampanom izdanju