POLA VEKA ZRENJANINSKOG KARATEA: U nedelju svi na okupu

Povodom jubileja – 50 godina karate sporta u Zrenjaninu u Kristalnoj dvorani će u nedelju 15. decembra u 11 sati biti održan prvi gradski humanitarni karate seminar pod sloganom „Humane dimenzije karatea”.

Biće to prilika da se okupe osnivači prvog karate kluba u gradu, bivši, sadašnji i budući šampioni, sudije i treneri, ali i vežbači i simpatizeri najmasovnijeg borilačkog sporta na svetu. Na 10 tatamija, pod stručnim nadzorom iskusnih karate majstora i instruktora, biće prikazani svi aspekti karatea: rekreativni, korektivni, realni, takmičarski, adaptirani, karate kao samoodbrana…

Po prvi put, svi gradski karate klubovi su uključeni u realizaciju ove manifestacije i pozivaju sve nekadašnje karatiste da se priključe ovom događaju koji će imati i humanitarni karakter, jer će svi učesnici moći da daju prilog za akciju „Sportom za bolje sutra“.

Pokrovitelji manifestacije su Grad Zrenjanin i Sportski savez Zrenjanina. Očekuje se više od 400 učesnika iz devet klubova, a na čelu organizacionog odbora proslave jubileja je pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura.

B.M