POSETA KOREJSKOG AMBASADORA: Kamen temeljac za fabriku električnih provodnika

Južnokorejska kompenija ESEKS počeće uskoro gradnju fabrike emajliranih bakarnih žica za elektroindustriju i ugradnju u računare, vrednu 30 miliona evra, u kojoj će zaposlenje naći oko 200 radnika – saopštili su danas gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i ambasador Republike Koreje u našoj zemlji, Ju De Đong.

korea0002_resize

Sa korejske strane u razgovorima su učestvovali prvi sekretar Ambasade Jivon Seul, direktor trgovinskog odeljenja ambasade Su Gi Li i predstavnik Korejske agencije za promociju trgovine i izvoza Mihajlo Pavlović.

Osim gradonačelnika, u razgovorima sa partnerima iz Republike (Južne) Koreje, učestvovali su i načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević, zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac, pomoćnici gradonačelnika Dragan Ćapin, Simo Salapura i Goran Kravarušić – načelnik Odeljenja gradske uprave za privredu, lokalni ekonomski i ruralni razvoj.

Danas ne nagoveštavamo nekakvu mogućnost dolaska stranih ulagača. Imamo priliku da najavimo jednu krupnu visoko-tehnološku investiciju u industrijskoj zoni „Jugoistok”. Kamen temeljac položićemo već u martu. Razgovori sa partnerima iz Republike Koreje trajali su dosta dugo, uspeli smo da se usaglasimo oko svih pojedinosti, u čemu smo imali veliku podršku republičke vlade, posebno Ministarstva privrede. Danas smo iskoristili priliku i da naše prijatelje iz Južne Koreje upoznamo sa mogućnostima koje investitori iz njihove zemlje imaju u Zrenjaninu. Posebno detaljno smo im predstavili Industrijsku zonu, koju proširujemo na 550 hektara, što malo koji grad u zemlji može da ponudi – izjavio je Janjić.

Poznato mi je da je Zrenjanin grad sa bogatom industrijskom tradicijom i visoko kvalifikovanom radnom snagom. Konstatovali smo da postoji još obasti u kojima možeme sarađivati – izjavio je ambasador Ju De Đong.

M. S-n.

korea0006_resize

korea0005_resize