POZIV SUGRAĐANIMA ZA 34 „DANE PIVA“: Dobrodošli na našu najveću manifestaciju

Danas su se pozivari kako tradicija nalaže, fijakerima i uz pratnju tamburaša, uputili iz gradske bašte kako bi sugrađane ali i goste pozvali na manifestaciju po kojoj je grad na Begeju poznat. Glavnom gradskom ulicom deljeno je pivo, a zdravicu je održao kao i godinama unazad, bard zrenjaninskog Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ Prvoslav Zakovski Zaka.

Za ovogodišnje, 34. „Dane piva“ pripremljen je bogat program na četrdeset lokacija u Gradu, uz najbolje muzičare sa domaće scene, a očekuje se rekordan broj posetilaca.

– Ovim pozivom svečano otvaramo našu najznačajniju i najveću manifestaciju 34. po redu „Dane piva“. Pre svega očekujemo da nas vreme posluži i da sve prođe u najboljem redu. Mislim da smo napravili dobar odabir izvođača, a velik broj učesnika će se predstaviti u raznim programima. Ako sve bude po planu očekujemo da premašimo rekord od pola miliona gostiju – izjavio je gradonačelnik Čedomir Janjić pozivajući sve da od 27. avgusta do 01. septembra dođu u naš grad i uživaju u programu, posebno u ,,Zrenjaninskom pivu”.

Janjić je podsetio i na projekat realizacije osnivanja kraft pivare koji se razlizuje u saradnji sa kompanijom „Karlsberg”.

– Dva dinara od svake prodate flaše odvajamo u poseban fond od kojeg ćemo kupiti opremu za najsavremeniju kraft pivaru koja će biti instalirana u ulici vojvode Petra Bojovića u krugu stare pivare. Na taj način ćemo obnoviti proizvodnju piva u Gradu.

Turistička organizacija Grada Zrenjanina partner je u organizaciji ove manifestacije koju smatra krunom saradnje sa lokalnom samoupravom.

– Ove godine manifestacija je uvrštena na evropsku listu festivala pića. Mi smo se maksimalno potrudili da budemo na tom nivou. Sve službe su uključene, program je raznovrsan, stoga se nadamo da će svi posetioci poneti samo najlepše utiske – poručio je Zoran Ljubotina, direktor Turističke organizacije Grada Zrenjanina.

M.Malbaški

Foto: Jovan Njegović Drndak