PRIMOPREDAJA DUŽNOSTI U KASARNI U ZRENJANINU

Novi komandant potpukovnik Aleksandar Dedić

Svečano i vojnički jednostavno prošlog četvrtka je u kasarni „Narodni heroj Svetozar Marković Toza” izvršena primopredaja dužnosti komandanta Komande za razvoj Banatske brigade. Potpukovnik Aleksandar Dedić je od potpukovnika Tomice Vasovića, koji je obavljao dužnost zastupnika komandanta, dužnost komandanta preuzeo u prisustvu zamenika komandanta Komande za Obuku, brigadnog generala Jelesija Radivojevića.
– Mudra je odluka da se ponovo uvede dobrovoljno služenje vojnog roka. Način života u našoj vojsci i sve što mladi ljudi u njoj nauče pomoći će im u njihovom budućem životu, a za narod i državu su dragoceni. Starešina kao potpukovnik Dedić će tim mladim ljudima, kao i profesionalnom sastavu Brigade moći mnogo da pomogne – rekao je ovom prilikom general Radivojević.


General Radivojević se, izuzetno pohvalnim rečima, izrazio o kompletnim aktivnostima Banatske brigade, kako na vojno-stručnom planu, tako i na saradnji sa civilnim strukturama Srednjeg i Južnog Banata.
Svečanosti su prisustvovali zamenici gradonačelnika i predsednika Skupštine Grada Zrenjanina Saša Santovac i Ljuba Travica, predsednici i predstavnici skupština opština ovog dela Banata, Policijske uprave Zrenjanin, Organizacije rezervnih vojnih starešina i Crvenog krsta.
Novi komandant Komande za razvoj Banatske brigade, potpukovnik Aleksandar Dedić rođen je u Podgorici 1972. godine. Završio je Vojnu akademiju kopnene vojske – smer artiljerija, sa odličnim uspehom. Ove godine završio je generalštabno usavršavanje, kao polaznik 62. klase. Pre upućivanja na usavršavanje, obavljao je dužnost pomoćnika komandanta za operacije 2. brigade Kopnene Vojske. Oženjen je i otac je dvoje dece.

M. S-n.