PROIZVODNJA MILE DRAGIĆ: Donacija za Službu hitne medicinske pomoći u Zrenjaninu

Zahvaljujući pomoći zrenjaninske firme „Proizvodnja Mile Dragić”,  zaposleni u Službi Hitne medicinske pomoći u Zrenjaninu uspešnije će pružati pomoć bolesnicima i ljudima u neprilici. Predstavnici ove firme uručili su donaciju Službi hitne medicinske pomoći – deset vreća za izvlačenje unesrećenih koje će se koristiti, kako je rečeno, u otežanim uslovima rada.

Ugovor o donaciji su potpisali načelnica Službe hitne medicinske pomoći, dr Milana Vidović, i generalni direktor u firmi „Proizvodnja Mile Dragić”, Dejan Dragić.

Dr Milana Vidović je, zahvalivši se na pomoći, rekla da je pre nekoliko godina ova zrenjaninska firma poklonila Službi hitne medicinske pomoći tri platnene vreće, a nedavno su se ponovo obratili  za sličnu donaciju. Kako je objasnila,  zahvaljujući ovim pomagalima, više ne moraju da koriste ćebad koja nisu dovoljno funkcionalna prilikom prenošenja pacijenata.

Prema rečima Jovice Zavišića, firma u kojoj je zaposlen inače ne proizvodi ove vreće, odnosno platnene nosiljke, a ovih deset komada su uradili namenski, zato što im je želja bila da pomognu.

Potpisivanju ugovora su prisustvovali i Vesna Stanić, glavna medicinska sestra u Službi hitne medicinske pomoći i Zoltan Juhas, komercijalista u firmi „Proizvodnja Mile Dragić”.

Donacija 2 Donacija 3

Na donaciji se posredno zahvalio i direktor Doma zdravlja Zrenjanin dr Miodrag Subić.

Zaposleni u Službi hitne Medicinske pomoću u Zrenjaninu demonstrirali su kako se koristi nosiljka, odnosna platnena vreća a kako kažu, znatno će im olakšati medicinsku intervenciju posebno u stambenim zgradama u kojima su hodnici i stepenice neprilagođeni za pružanje pomoći.

 

Tekst i foto: Branka Jajić